Intenzív augusztus után szeptemberben is aktív programmal várja az indulókat a Yardstick Trophy, hiszen az első őszi hónapban is három fordulón lehet pontokat gyűjteni. A szeptemberi dömpinget e hét végén a Szigligeti Vitorlás Kupa nyitja.

Az idén már nyolcadik születésnapját ünneplő Szigligeti Vitorlás Kupát keveseknek kell bemutatni a nyugati medencében. A szigligeti kikötő barátságos miliője már önmagában is kellemes emlékeket hagy az itt megforduló hajósokban, amihez hozzájön még a hagyományosan szeptember elejére időzített regatta színvonalas vízi és parti lebonyolítása. Ez pedig garancia a sikerre, amit mi sem mutat jobban, minthogy az elmúlt esztendőkben rendre 50 hajó felett volt a résztvevők száma. A rendezők továbbra is elkötelezettek amellett, hogy a szigligeti verseny más és egyben több legyen, mint egy klubregatta, így várhatóan az idei évben is minőségi programokkal és értékes nyereményekkel várják majd az indulókat.

A Yardstick Trophy pontversenyébe kettes szorzóval számító Szigligeti Vitorlás Kupa ugyanakkor első felvonása is egy sűrű, őszi időszaknak, hiszen ezt követően szeptember 21-én Badacsonyban a Szüreti Regatta, majd rá egy héttel, 28-án Földváron az Unitef Kupa várja a kupasorozat indulóit.