2013. szeptember 12-e és 15-e között Balatonkenesén, a Balatonfői Yacht Clubban rendezte meg a Magyar J24-es Osztályszövetség az MVSZ együttműködésében a 2013. évi Magyar J24-es Országos Bajnokságot.



18 egység állt rajthoz. Az első versenynapon Rauchenberger Miklós versenyvezető és csapata szél hiányában parton tartotta az egységeket. A második versenynapon aztán megjött a várva várt szél, a 14-16 csomós ÉNY-i szélben négy izgalmas és küzdelmes futamot teljesítettek a csapatok. Litkey Farkas három első és egy második hellyel zárta a napot, Kakas Mátéék a Zuluval is remekül vitorláztak egy első két második és egy harmadik hellyel, Nagy R Attiláék a Quantum hajóval szintén jó formát mutattak, Makai Gábor a Nord Telekommal, Hercsel Erik pedig a Sailforyou-val szintén az élbolyban vitorlázott. A nap zárásaként napi díjkiosztó és remek vacsora várta a versenyzőket.


A harmadik versenynap sem fukarkodott a széllel, sőt, egy kicsit erősebben is fújt, 17-19 csomós NY-i adta meg az alapot. A csapatok igen derekasan küzdöttek a hullámokkal, és élvezetes, izgalmas futamokat vívtak az egységek. Litkey Farkasék tovább folytatták kiváló teljesítményüket és a két első és egy második hely után a 8. futamra már nem is álltak rajthoz, hiszen megvolt a bajnoki cím. A dobogós és pontszerző helyekért azonban igen éles küzdelem folyt, Nagy R Attila egyre jobb formát mutatott csapatával, azonban a nap egyértelmű nyertesei mindenképpen Bakóczy Robiék voltak a Compass hajóval, akik kétszer is első helyen futottak be. Kakas Máték a harmadik versenynapon nem teljesítettek olyan  jól, de a dobogó második foka azért továbbra is nekik állt. Az immár hagyományos napi díjkosztó után jól esett a magyaros fogadás a BFYC séfjétől.


Az utolsó versenynapon sajnos nem volt kegyes az időjárás a jésekhez, mert olyan gyenge és bizonytalan volt a szél, hogy nem lehetett futamot rendezni. A bajnokság 8 futamban dőlt el. Aranyérmes lett Litkey Farkas és csapata, akik megvédték bajnoki címüket, az ezüstéremnek Kakas Mátéék örülhettek, a bronzérem Nagy R Attiláék jutott a Quantummal, a negyedik helyen Bakóczy Robiék végeztek, az ötödikek Makai Gáborék lettek a Nord Telekommal, a hatodik helyen pedig Hercsel Erik osztálykapitány végzett a Sailforyou-val. A Paganini a leglelkesebb csapat különdíját vihette haza. Litkey Farkasék megkapták a Tóth László emlékfutam kupája mellett a Sailforyou által alapított Litkey Bence emlékdíjat, ami idén Litkey Bence aquarellje volt. Gratulálunk a helyezetteknek és minden J24-es vitorlázónak! Köszönjük a szponzorok támogatását, akik nagyban hozzájárultak a bajnokság színvonalas megrendezéséhez: Bernhofer Hotel, Compass Magazin, Manézs Bisztró, Sarki Közért, Site Talk, In EyeWind,


pontráérek.hu


, PQS, The Body Shop, Porthole, Quantum, BFYC.


VÉGEREDMÉNY


J24OB.2013.jpg

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!




Fotó: Leiner András