Balatonalmádi, 2013. szeptember 18-25.

Ismét Magyarország ad otthont a Soling hajóosztály legkiemelkedőbb versenyének a 2013-as Audi-Ramada

Soling Világbajnokságnak és nyílt Országos Bajnokságnak

, mely 2013. szeptember 18-25. között kerül megrendezésre.

A helyszínre 14 ország 108 versenyzője érkezik

szeptember közepén, hogy megküzdjenek a sikerekért.


A Balaton sok kihívást és érdekességet rejt a nemzetközi versenyzőknek is, változatos szél- és időjárási feltételeivel.


A nemzetközi mezőnyből a német Uwe Steingross,  Roman Koch,  a kanadai Peter Hall, a brazil Nelson Ilha, a holland Rudi den Outer, az orosz Szergej Pichugin, valamint a magyar Wossala György vezette többszörös dobogós és világranglista vezető csapatok  is részt vesznek, valamint az indulók között köszönthetjük Litkey Farkas 11-szeres Kékszalag győztest is.


20130823-164643-5061k.jpg


„Először is szeretném megköszönni Wossala Györgynek, hogy meghívott erre a versenyre és odaadta az egyik legjobb hajóját, amivel versenyezni tudunk. Örömmel látom, hogy 35 hajó fog indulni. Egy nagyon rangos versenyre készülünk. A csapatomban Vezér Károly és Weinhardt Csaba fog szerepelni. Csabával és Karcsival is nyertünk már több Kékszalagot. Vezér Károly a magyar solingozás egyik legnagyobb alakja, többszörös Európabajnok, világbajnoki érmes vitorlázó. Nagyon remélem, hogy a három kiemelkedően erős magyar hajó közül valamelyik fel tud majd lépni a dobogóra, de legalább pontszerző helyen végez. A Wossala egységet tartom a legesélyesebb magyar hajónak, saját magunkat is nagyon erősnek érzem és a Varjas Sándor vezette hajó is jó eséllyel pályázik az első hatba kerülésre. ”


nyilatkozta: Litkey Farkas, 11-szeres Kékszalag győztes


“Nagyon büszkék vagyunk, hogy ilyen erős mezőny gyűlik össze Balatonalmádiban. Különösen a magyar résztvevők aktivításának örülünk. A legnevesebb magyar vitorlázókkal jó lesz ebben a nemzetközi mezőnyben együtt versenyezni. Nem lesz könnyű megmérettetés, bízunk a szélben. Köszönjük a szponzoroknak a sok segítséget, ami nélkül nem tudnánk megszervezni ezt az eseményt. Esélyeinket tekintve a szél függvényében szeretnénk a pontszerző első 6 hely valamelyikén végezni.”


mondta: Wossala György, a


többszörös Világ- és Európabajnok AUDI-RAMADA Team kapitánya


További információk:


Facebook oldal:https://www.facebook.com/SolingWorldChampionship2013


Web:www.soling.com