Az MVM Melges 24 Országos Bajnokságon már tíz futamon vannak túl a versenyzők, miután ma újabb négy futamot sikerült megrendezni.

Kiváncsi volnék egy sportpszihológusnak mi lenne  a véleménye, de Ian Ainslie úgy tűnik nagyon ravasz ember. A mai napot egy utolsó(!) hellyel indította. Részletek a beszámolóban, de tény, hogy az utolsó helyen futottak be a célba. Ettől ugye a nagy vetélytársnak, az előző napon három első és egy második helyet produkált Csoltó Ákoséknak bizonyára némi megnyugvás költözik a szívébe. Hiszen az előnyük megizmosodott.

A következő futamon aztán Ainslie és csapata ellenállhatatlan, miközben nekik egy pocsék rajt után semmi sem jön össze. A megnyugvás utáni elbizonytalanodás pedig felér egy sokkal. És rögtön jön az újabb futam, ahol a kerekediek nyomasztó fölényben vitorláznak.

Ez ellen nincs orvosság. Vagy mégis lehet?

Holnap az utolsó napon kiderül, bár a kocka a mai négy újabb futammal rendesen át lett borítva a másik oldalára.

Nem utolsó sorban a mai nap legjobbja , a szintén két futamot nyerő Gémesi Gyula vezette Vírus is ott van a játékban, újra  a második helyen. A pontkülönbségek minimálisak, bármi megtörténhet a hátra lévő két futamon.

Tíz futam után már két kiesővel számolandó az összetett állás. Az élen újra a Strange Brew, Ian Ainslie csapata várja a folytatást. Három ponttal előzik Gémesi Gyula csapatát, és néggyel Csoltó Ákosékat, akik a Ponentével vitorláznak. A dobogóra még Bujáky Attiláék is felkapaszkodhatnak. A Hód csapata ugyanis négy ponttal van a harmadik helyezett mögött.

Sajnos vasárnapra az időjárás előrejelzések nem ígérnek pompás vitorlázó időt, hacsak valakinek az eső változó irányú széllel nem az…


1208793_10200782891710675_1666947885_n.jpg

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!




Fotó: Cserta Gábor