Az FGF Sailing Team Bakóczy Róbert kormányzásával a Melges24 vb harmadik napján árbocát törte. Öröm az ürömben, hogy mindezt az aznapi harmadik futamban történt, így talán csak egy futamuk ment gallyra. Jelenleg a 21. helyen állnak.

 

A srácok este 10-re felállították a pót árbócukat (több csapat is felajánlotta egyébként a sajátját nekik), és kaptak kölcsön felhúzóköteleket, mert az övék tele volt karbon szállal. Reggel még finom állítottak 10-től már futamon vannak.

 

Csoltó Ákosék kissé visszaestek, de azt hiszem nem dől össze a világ az eredmény láttán. 14. hely az övék pillanatnyilag a 61 indulóból. 

 

Ami viszont érdekes, főleg egy világbajnokságon. A zsűri nincs a helyzet magaslatán. Első nap volt három futam és a 3. futamban kiírtak néhány hajót koraira, srácok elmondása alapján több volt kint, de ez lényegtelen. 

Tegnap nem volt futam és az egyik, akit kiírtak megóvta az előző napi döntést!!! Azt mondta, hogy nem lehetett csak ő kint, mert voltak felette hajók! Bizonyítékot nem szolgáltatott és jócskán lekéste az óvási határidőt, de a zsűri azt mondta, hogy „jaaaa ok!”

 

Ma a versenyrendező azt mondta, hogy ez így nem jó és megóvta az összes hajót abban a futamban és közölte a zsűrivel, hogy döntsön igazságosan!
Erre a zsűri ma két nappal az eset után úgy döntött, hogy akkor törli azt a futamot!!!

 

Eredmény