A Shark 24 egy kanadai tervezésű 24 lábas hajóosztály, amely hírnevét a rendkívüli megbízhatóságának és hosszú élettartamának köszönheti.

Leginkább Észak-Amerikában és Közép-Európában terjedt el a használata. A Nemzetközi Vitorlás Szövetség (ISAF) „Classic Yacht” címét is elnyerte köszönhetően annak, hogy a hajóosztály népszerűsége az évtizedek alatt nem változott, és számos versenyt rendeznek minden évben a Shark24-el vitorlázók számára.

A Fertő tavi egység a jelenlegi felállásban idén tavasszal kezdett vitorlázni ebben a hajóosztályban. A kormányos szerepét Szigethi Botond látja el, míg a legénység személyében Horváth Tibor és Böröcz Tamás vitorláznak. Májusban részt vettek a nagy hagyományokkal rendelkező 10. Traunsee Woche elnevezésű vitorlás versenyen, az osztrák Traunsee-n, amelynek keretei között 18 hajóosztály vitorlázói számára nyílt lehetőség próbára tennie magát. A Fertő tavi egység a hajóosztályban a 3. helyet szerezte meg. Ezt követően a Fertő tó osztrák oldalán található Yacht Club Illmitz szervezésében megrendezésre kerülő Shark 24 Nyílt Osztrák Országos Bajnokságon vettek részt, ahol az egykori világbajnok német egység mögött az előkelő 2. helyen végeztek. Szeptemberben kilátogattak még egyszer Ilmmitzre a „Kreuzer Cup” nevű versenyre, ahol a dobogó harmadik fokára állhattak fel a verseny végén.



A hajóosztály legfontosabb versenye, a 2013-as világbajnokság, szeptember 28- október 2-ig került megrendezésre Németországban, a Mürizti tavon, a Yacht Club Röbel rendezésében. A világbajnoki címért öt nemzet 46 hajója versengett, köztük egyedüli magyar egységként a Szigethi-Horváth-Böröcz hármas is. A bajnokság 8 pálya futamra és 1 túrafutamra volt kiírva, amelyekből a kedvező időjárásnak köszönhetően az összeset meg tudták rendezni. Az első napon futam nem volt, csak a hajók és vitorlák felmérésére került sor. A második napon a hivatalos megnyitót követően 5-6 Bft-os keleti szélben egy próbafutamra és ráindítással az első két futamra került sor. A magyar hajó a próbafutamban rajt-cél győzelmet aratott, majd az éles futamokban egy 4. és egy 2. helyet megszerezve az első versenynap végén a 3 helyen állt. A harmadik napon ismét a kitűnő időjárásnak köszönhetően 5 Bft-os szélben három pályafutam került megrendezésre. A Fertő tavi hajó egy 2. és két 3. helyének köszönhetően az élre került és innen várhatta a következő napi 28,1 km-es túrafutamot. A túrafutamon a 19. helyen értek be, de az ejtőnek köszönhetően a harmadik nap végén is az első helyen várhatták a világbajnokság zárónapját. Az utolsó napon szintén sikerült a maximális három futamot megrendezni, ezek az előző pályafutamokhoz képest jóval kisebb, 2-3 Bft-os szélben zajlottak, amely a magyar egységnek az eddigi álláshoz képest sok jót nem hozott. A záró napon 19., 12. és egy 4. helyet elérve az összetettben visszaestek a 7. helyre, a világbajnoki dobogó legmagasabb fokára pedig egy kanadai egység állhatott fel ünnepelni. Az utolsó napi teljesítmény ellenére a díjátadó ünnepségen a magyar egység komoly tapsot és gratulációk sorát kapta. A Fertő tavi egységet a kanadai shark osztályszövetség köszöntötte a „Shark családban” és egy úttal meghívta őket a 2014-es torontói Shark 24 világbajnokságra.