40 db Down Baba Kezdőcsomag találhat gazdára a balatoni jótékonysági regatta jóvoltából

A Down Egyesület 2013. szeptember 28-30. között jótékonysági vitorlástúrát szervezett a Balatonon Down-szindrómás gyermekek és szüleik javára. A jótékonysági rendezvény bevételéből az egyesület Down Baba Kezdőcsomagot állít össze, mely speciális eszközök és babaápolási termékek mellett a Down-szindrómáról szóló fontos tájékoztatókat is tartalmaz.



A program céljai között szerepelt a Down-szindrómás gyermekek megismertése a vitorlázás örömeivel, valamint minél több Down Baba Kezdőcsomagot eljuttatni az érintett édesanyáknak, ezzel megkönnyítve az újszülött első napjait, heteit.


„Az első Down Wind Regatta – aminek a neve hátszelet jelent – remek tapasztalat volt számunkra. Többségi és Down-szindrómás gyerekek és fiatalok is egyöntetűen mosolyogva, élményekkel gazdagodva léptek le a vitorlás hajókról.


A rendezvény nevével ellentétben szembeszélben hajóztunk, ami kicsit megnehezítette a dolgunkat, de azt tapasztaltam, hogy ugyan kerülőutakkal és több idő alatt, de így is elértük a célunkat.


Saját magamnak, a munkás hétköznapokra is levontam ebből azt a tanulságot, hogy akkor sem kell megijedni, ha szembe fúj a szél, azt is a szolgálatunkba tudjuk állítani céljaink elérése érdekében.-

magyarázta Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke.



A rendezvényen Down-szindrómás gyeremekek is kapitányokká válhattak, melyet kitörő lelkesedéssel fogadtak. Az esemény fergeteges hangulatban zajlott, melynek folyatását már tervezik is az Egyesület és a támogatók köreiben.

A program támogatói között szerepelt az El Yacht Klub, a Citroën-Peugeot Pásztor, a www.pincearon.hu, a

sailing.hu

, az Iron Mountain, a

REHABJOB.HU

, valamint Trombitás Tamás és Légli Géza kézműves borászok.

Kormányosaink voltak:

  • Bakóczy Kálmán
  • Csányi Gábor
  • Finta Ede
  • Szamay Zsolt
  • Szathmáry Gyula


Bővebb információ a Down Egyesületről

A Down Egyesület 1998-ban alakult azzal a céllal, hogy a Down-szindrómás gyerekek, felnőttek és családjaik számára segítséget nyújtson. Az egyesület igyekszik a lehető legmagasabb színvonalon foglalkozni a fogyatékos üggyel, és kiemelten küzd az inklúzív nevelés megvalósításáért hazánkban.

A program részletei:

http://downegyesulet.hu/hirek/foto-galeria/40-db-down-baba-kezdocsomag-talalhat-gazdara-a-balatoni-jotekonysagi-regatta-jovoltabol