A 2013-as év utolsó és az új év első napja is futamgyőzelemmel indult a Vadnai testvérek számára az omani Laser Radial ifjúsági világbajnokságon

. December 31-én Jonatan szerzett abszolút győzelmet az 5. futamban, míg a mai napon a 7. futamban Benjamin utasította maga mögé az 51 fős mezőnyt.

Jelenleg Benji a 3. helyről – csupán 1 pontos különbséggel a második December 31-én és január elsején három futamot rendeztek Ománban a Laser Radial Ifi világbajnokságon. Az ötödik futamban Jonatan, a hetedikben Benjamin verte el a mezőnyt.

Így most  Benji a 3., Joni az 5. helyről várja a folytatást, de nem csak előrébb léptek az összetett listán, de ott vannak a győzelemre esélyesek mögött kevés ponttal, A verseny 3-án ér véget.

Vadnai Péter beszámolója a futamokról:


„A harmadik versenynap egy óra halasztással kezdődött, 5-10 csomós Ék-i szélben. Jonatan tiszta közép rajttal jól megérzi a szélfordu helyszínrőllókat, időben eléri a frissüléseket, 2.-nak ér fel a bójához. Benji szintén tiszta lúvközép rajttal 10.-nek veszi a jelet. Jonatan hátszélben megelőzi a szlovént, növeli előnyét, amit a futam végéig meg is tart 🙂


Benji a raum szakaszban jó lee taktikával feljön az 5. helyre,hátszélben már 3., mikor a gyenge szélben elkap egy pár oldalhullámot, billegni kezd és megfütyülik. A büntetővel  veszít 4-5 helyet, de az igazi probléma a következő hátszél szakaszban volt, mikor falsolt a bal oldalon, s a jobbról jövő frissülés csak a pályatengelyig terjedt le, és így csak 15.-nek futott be.


Gyors autogén tréning, mert már indították is a következő futamot, kicsit erősebb 10 csomós szélben. Fekete rajt, biztonsági,de tiszta indítás, Benji 7., Jonatan 9. helyen ér fel a bójához. Az első három csukott szemmel kirohant a jobb oldalra, őket már nem lehetett megfogni. Benji jó bőszeles taktikával feljön a 4.helyre, de a második kreuz biztonsági vitorlázása megint nem jön be, jobb szélről elrohannak neki négyen, végül az utolsó hátszélben behozza magát 5.-nek. Jonatan tartja végig a helyét, 9.-nek fut be.


Este koccintás, a versenyzőknek rendeztek egy kis bulit, de a fiúk már nem várták meg az éjfélt, másnap futam.


A negyedik versenynap is halasztással  kezdődik , bizonytalan 6-7 csomós szél, nehezen tudják kirakni a pályát. Az első rajt után pár perccel vissza is hívják a mezőnyt, hátha stabilizálódik a szél. Végül mindketten tiszta lee rajt után a bal oldalt választják. Benji 2. Jonatan 6.-nak ér fel a bójához, Benji raumban már megelőzi a dánt, s végül megnyeri a futamot.  Jonatan 5. lett.


Több futamot már nem tudtak rendezni , a szél nagyon legyengült . Így összetettben Benjamin a 3., Jonatan az 5. helyről várja a folytatást.”


elyen álló olasz vitorlázó, Planchestainer és 3 pontos különbséggel a jelenleg vezető svájci Schneiter mögött – várja a folytatást, míg Jonatan az összetett mezőny 5., U17-es kategória 2. helyén áll, szintén minimális pontkülönbséggel.

Verseny honlapja:


http://omanlaserworlds2013.com/eng/championship.php?id=25

Eredmények:


http://jpvm.org/results/2013/Radial_Youth_Worlds/Boys_results.htm