Véglegesült a Volvo Ocean Race csak női tagokból álló csapatának összeállítása

Az SCA hivatalosan is megerősítette, hogy az amerikai Sally Barkow (33) és a svájci Justine Mettraux (27) csatlakoznak az SCA csapatához és részt vesznek a 2014-15 Volvo Ocean Race versenyen.

Az SCA a 2014-15-ös Volvo Ocean Race-en, a világ legnagyobb vitorlásversenyén indít csapatot. A kizárólag nőkből álló SCA csapat elsőként nevezett a 2014. október 4-én induló Volvo Ocean Race versenyre. A legénység a bázison, a spanyolországi Lanzarote szigetén edz, és tavaly szeptember végén bemutatta új hajóját, a Volvo Ocean 65 vitorlást is. A csapatnak a Helly Hansen a hivatalos ruházati partnere.

A Team SCA jelenlegi tagjai a következők: Carolijn Brouwer, Sam Davies, Abby Ehler, Annie Lush, Liz Wardley, Sophie Ciszek és Stacey Jackson.

Sally Barkow és Justine Mettraux, a két újonnan felvett versenyző kiérdemelte a helyet a nemzetközi vitorlás bajnokokból álló csapatban, és kiemelkedőek az eddigi eredményeik. A kiválasztás folyamata nagyon szigorú volt. Több száz jelentkezőből választották ki azt a 35 nőt, akik részt vehettek az egy hónapos próbaedzéseken, melyekre a bázison, Lanzarote szigeten került sor. Minden résztvevő nagyon erős fizikai és mentális programon esett át, és vitorláztak a csapat Volvo Ocean 65 hajójával is.




„Olyan embert találni, aki a fizikai erő, a hajózási ismeretek és az ehhez szükséges személyiség ideális elegye, korán sem egyszerű feladat, még a hagyományos férfi csapatok esetében sem”

– nyilatkozta Joca Signorini, az SCA csapat edzője.

„Nagyon fontos, hogy rászánjuk az szükséges időt a válogatásra, hogy biztosan a lehető legjobb jelölt mellett tegyük le végül a voksunkat. A két új versenyző lenyűgözött, és nagyon elégedett vagyok a csapat felállásával”

Sally Barkow és Justine Mettraux egyaránt izgatottan várják a közös készülést, ami egyből Újév után kezdetét vette. Az eddigi sikereken felbuzdulva a csapat folytatja a két hajós teszt programját, miközben az edzők a felkészülés további lépéseit tervezik. A Volvo Ocean Race versenyre októberben kezdnek el majd felkészülni a lányok Alicantében, addig az év első felében számos kisebb megmértetésen vesznek majd részt.


Az SCA-ról:

Az SCA a szépségápolási és faipari szektorokban vezető szerepet betöltő világvállalat, amely papíripari, kozmetikai és erdészeti termékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A vállalat közel 100 országban végez kereskedelmi tevékenységet, számos ismert világmárka, mint például a TENA és a Tork és helyi márka, mint a Lotus, a Libress, a Tempo vagy a Libero tulajdonosa. Mint Európa legnagyobb magánkézben lévő erdőtulajdonosa, az SCA különösen nagy hangsúlyt fektet a fenntartható erdőgazdálkodásra. A vállaltcsoport megközelítőleg 36.000 dolgozót foglalkoztat, éves forgalma 2012-ben pedig elérte a 9,8 milliárd eurót. A Stockholmban 1929-ben alapított SCA szerepel a NASDAQ OMX Stockholm listán.

Az SCA termékeit 80%-ban nők vásárolják, ezért a vállalat ezeken a hétköznapi termékeken keresztül támogatja a nők törekvéseit, és lehetőségeit, hogy a társadalom teljes jogú tagjaivá váljanak, nem csak szociálisan, hanem a munkahelyek és az oktatás szempontjából is. Az SCA-t beválasztották a globális fenntarthatóság terén vezető vállalatok közé, akik számára ez az érték akkor is fontos, ha emberekről vagy a természetről van szó. A Team SCA Woman Ocean Racing egy kizárólag nőkből álló csapatként indul a 2014-15-ös Volvo Ocean Race-en. További információkért látogasson el a

www.sca.com

és a

www.teamsca.com

oldalakra.


Néhány szó a Helly Hansenről:

A Helly Hansent 1877-ben, a norvégiai Moss-ban alapították, és azóta is világelsőként szolgálja azokat, akiknek munkájuk vagy kalandjaik miatt az elemekkel kell megküzdeniük. A ruházatokat a skandináv dizájnnak és a legszélsőségesebb időjárási viszontagságoknak megfelelően tervezték, hogy magabiztosságot nyújtsanak a profiknak, amikor szembeszállnak a természet legzordabb elemeivel munkájuk során. A vállalat készítette el az első vízhatlan anyagot a világon, több mint 130 évvel ezelőtt, majd az 1960-as években bemutatta az első Propile™ fleece középső réteget, és az 1970-es években a LIFA® aláöltözetet. Így a Helly Hansen termékei jelenleg a világ több mint 40 országában kaphatóak. Ha többet szeretne megtudni a Helly Hansen legújabb kollekcióiról, látogasson el a

www.hellyhansen.com

oldalra.