Befejeződött a 8. Aranysekli Adria Kupa. Ez történt a végén.

A 8. Aranysekli Adria Kupa utolsó versenynapja nem hozott szerencsét a csapatoknak. Pedig most bőven volt szél. Sőt, több is a kelleténél. A délkelet irányú jugo sebessége időnként a 30 csomó (1 csomó 1,852 km/h) feletti sebességet is meghaladta a kikötőben. Kint a tengeren azonban ennél jóval nagyobb sebességgel fújt a szél. A szervezőbizottságnak még a kapitányi értekezlet előtt döntenie kellett, hogy egyáltalán engedélyezi-e az utolsó futamot, vagy elhalasztja a rajtot abban a reményben, hogy délutánra csökken a szél ereje.

Végül a kikötői kapitányság döntötte el a kérdést, mert egész napra lezárta a kikötőt a vitorlás yachtok számára. Így az gész nap várakozással telt. Várakozással a záró estélyre, ahol először Dragan Penjalov, a Horvát Vitorlás Szövetség Bírói Karának alelnöke, a 8. Aranysekli Adria Kupa alelnöke értékelt a versenyt. Mivel évek óta őt éri az a megtiszteltetés, hogy a magyarok legnagyobb tengeri navigációs vitorlás versenyén bíráskodhat, tapasztalatból mondhat véleményt. Ugyanis az idei időjárás nem kedvezett a versenyzésnek, hisz a hat nap alatt csak két alkalommal volt olyan szél, amely kedvezett a hajósoknak. Ezért a több éves tapasztalata alapján azt emelte ki, hogy a magyaroknak helyük van a tengeren. Nem csak hozzáállásuk és versenyszellemük kiváló, hanem kitartóak a legnehezebb körülmények között is, és türelmesek, amikor az időjárás nem kedvező a vitorlázás számára.

Hovanec Zoltán, az Aranysekli Adria Kupa alapítója és a Szervezőbizottság elnöke köszönetet mondott minden csapatnak a részvételért, hisz nélkülük nem lehetett volna ilyen népes és rangos a mezőny. Köszönetet mondot azért a türelemért is, amit a csapatok tanusítottak a verseny alatt, pedig az időjárás nem volt éppen kedvező, és a szokásos öt futam helyet be kellett érni eggyel kevesebbel. Dícsérte a kapitányok hozzáállását és tudását, amely ennek ellenére izgalmas csatákat produkált. Ezt követően került sor a díjak átadására.

A vacsora közben Danny Blue, a mentalista szórakoztatta a közönséget. A zenét pedig az a Face to Face együttes szolgáltatta, amelynek tagjai – Toldi Tamás és Beszkid József – írták az Aranysekli Adria Kupa dalát. „Vitorlát bont a szél” énekelték többen is a zenekar mögött állva, a refrénbe pedig bekapcsolódott szinte minden hajós a teremben.

Ezzel zárult a 8. Aranysekli Adria Kupa, de a csapatok már most jelezték, hogy jövőre újra, ugyanitt találkoznak.



A 8. Aranysekli Adria Kupa végeredménye:


Dufour 445/455 GL-ös hajóósztály:


I. Johnny Bravo Xailing – kapitánya Bereczky László

II. Mobilitas Team – kapitánya Kláris Zsolt

III. Tengeri Farkasok – kapitánya dr. Farkas Tamás


Dufour 375/385 GL hajóosztály


I. Obsession Sailing Team – kapitánya Czap Zoltán Ákos

II. Aquillas – kapitánya dr. Papp István

III. Sea Rummers – kapitánya Kővári Kálmán


Bavaria 32-es hajóosztály


I. „F” Sailing Team – kapitánya Sáfián László

II. Dobsi – kapitánya Buranits Jenő

III. Rozália Team – kapitánya Kiss János



Az összesített eredmények alapján az abszolút sorrend:

I. „F” Sailing Team – kapitánya Sáfián László

II. Johnny Bravo Xailing – kapitánya Bereczky László

III. Mobilitas Team – kapitánya Kláris Zsolt






Forrás: Aranysekli FB oldal