2014. évi Melges24 Európa Bajnokság Előversenye

2014. április 26-27. között Balatonfüreden kerül megrendezésre az MVM Balaton24 Tavaszi Regatta- EB előverseny, amely a szintén Balatonfüreden rendezendő 2014. évi Melges 24 Európa Bajnokság előversenye lesz!

Az előversenyt az MVM Sportegyesület rendezi, a D-One Vitorlás Sportegyesülettel és a Magyar Melges24 Osztályszövetséggel történő együttműködésében.

Az EB előverseny versenyrendezőjének tisztét Fluck Benedek, a Versenybíróság elnökének tisztét Böröcz Bence tölti be, mindketten garanciát jelentenek a magas színvonalú versenyrendezésre és bíráskodásra.

Az esemény helyszíne a Balatonfüredi Nemzetközi Vitorlás Központ (Zákonyi Ferenc u. 8. ) kikötője lesz.

Az előversenyen külföldi hajóegységek részvétele is várható, az előnevezés során észt, osztrák és brit egységek is jelezték részvételi szándékukat. A külföldiek mellett reményeink szerint a teljes hazai Melges24 hajóflotta képviselteti magát.

A versenyrendezőség hat futam lebonyolítását tervezi a két versenynap során, díjazásban az első három hajóegység részesül.


A HAJÓOSZTÁLYRÓL

A Melges 24 népszerűsége világszerte folyamatosan növekszik. Kényelmes kialakítású, könnyű testű hajó, mely a négy vagy öt fő legénységével könnyen siklásba hozható. Igényes mérnöki tervezésének köszönhetően jellemző rá a modern és innovatív felszerelés, mint például a karbon rudazat, kormány vagy a vertikális tőkesúly. A gyors és egyszerűen kezelhető hajóval különleges kihívás a versenytaktika. A Melges 24 osztály napjaink egyik legizgalmasabb, leggyorsabban fejlődő és egyben egyik legnépesebb One Design osztálya, amely jelenleg 30 országban népszerű. A versenyosztály a 2009. évi vitorlás szezonban mutatkozott be Magyarországon, a hazai flotta jelenleg 13 hajót számlál.


AZ MVM SPORTEGYESÜLET


Az MVM Sportegyesület 2012-ben három kiemelkedő ifjúsági és felnőtt vitorlás verseny megrendezésével kezdte el versenyrendezői tevékenységét, ezen belül megrendezte többek között a Melges24 és az Asso99 hajóosztályok országos bajnokságát. Az első év tapasztalataira építve 2013-ban öt nemzetközi verseny, illetve országos bajnokság házigazdai és rendezői feladatait vállalta fel az egyesület, ezek között az Utánpótlás Országos Bajnokságot, az MVM Finn Országos Bajnokságot, valamint a nagysikerű MVM Melges24 Balaton Regattát, amely a Nemzetközi Melges24 Hajóosztály európai ranglistaverseny sorozatának első állomása volt.

Az MVM SE valamennyi versenyén kiemelt hangsúlyt helyez a magas színvonalú versenyrendezésre és versenybíráskodásra.

Az MVM SE további kiemelt tevékenysége az ifjúsági utánpótlás vitorlázás támogatása a kezdő gyermek táborok rendezésétől a haladó edzések szervezésén át az ifjúsági versenyvitorlázás támogatásáig.

E mellett a 2014. év új kihívásaként az MVM SE olimpiai programot indított, a hazai vitorlássport két meghatározó és olimpiai esélyes versenyzője, a Finn hajóosztályban versenyző kétszeres olimpikon Berecz Zsombor, valamint a Laser hajóosztály versenyzője, Tomai Balázs olimpiai felkészítése céljából.