Az elmúlt napokban szomorú hírt kaptam, elhunyt Kis Gabi egykori versenyző társunk.

Egy igazi sportember volt, aki sok helyen próbálta ki a képességeit. Zuglóban született 1952-ben a Halak jegyében és a BVSC Uszoda közelében nőtt fel, így természetes dolog volt, hogy úszással és aztán vízilabdával kezdje a sportolást.

A Műszaki Egyetemi éveiben a MAFC –ban vízipólózott és külföldi meccseken is részt vett. Mint közlekedési mérnök a Fővároshoz majd a BKV Vállalathoz került a Propaganda Osztályra.Itt ismerkedett meg Galgóczi Tamással aki a BKV-nál gazdasági főmunkatárs volt.

Galgóczi látta Gáborban a sportolói elhivatottságot és a jó társat a vidám természetével, ami a vitorlás versenyhajóban nagyon fontos a hosszan, idegfeszültségben eltöltött órák alatt. A külföldi versenyre való kiutazásoknál ez még inkább érvényesült, pláne a 80-as években, amikor egy nyugati út egy igazi kaland volt a szűkös pénzügyi lehetőségek miatt. Galgóczi a 80-as években intenzíven solingozott és ehhez a programhoz vonta be Gábort.

Ettől kezdve Gábor nagy lelkesedéssel tanulta a vitorlázás rejtelmeit olyannyira sikeresen, hogy a legnevesebb magyar versenyzők is meghívták hajójukba az ezt követő évtizedekben.



• Wossala Györggyel versenyzett magyar bajnokságon és több hazai és külföldi versenyen 1990-ben

• Szépfy Tiborral versenyzett az amerikai világbajnokságon star-ral 1991-ben

• 1992-ben Cadiz-ban járt a Galgóczi csapattal, solinggal, ahová elvitte újdonsült feleségét is.

• Kátay Péterrel több EB-n és VB-n vett rész a 90-es évek elején star-ral

• Detre testvérekkel soling EB-n , VB-n és magyar bajnokságon indult 1993-ban

• Kátay Péterrel 1995 újra versenyzett star-ral EB-n és olimpiai válogatón 1996-ban.

1996-ban eltávolodott a vitorlázástól, mivel megszületett második gyermeke Márton és a családi felelősség elszólította a vitorlázástól.Sajnos betegsége is ekkor kezdődött, ami nagyon sok szenvedést okozott számára 2014. április 9 én bekövetkezett haláláig.

Kedves egyéniségedet szívünkben megőrizzük, nyugodj békében

Földi küldetését végakarata szerint a Balaton hullámaiban fejezi be Balatonfüreden május 11- én tartandó gyászszertartás alkalmával.