Május utolsó hétvégéjén került megrendezésre az Eurowind kupa a katamaránok számára.

Az idei nyílt Kékszalagra való készülődés jól megtépázta a formula 18-as mezőnyt így mindössze 8 egység nevezett, míg az M3 osztály versenyzői idén először állhattak rajthoz, itt 5 rajtolt.



A szombati nap nehezen indult, a forgolódó szélben a rendező hosszan kereste a kirakható pálya irányát, mely az első futamban közel azonos erősségű és irányú maradt. Ezután az előrejelzések szerinti erős szél hamar elkezdett forogni majd teljesen leállt, így a második futamot lelőtték a rendezők. Este az alsóörsi CAT-Rec Katamarán Bázison rendkívül jó hangulatú grillvacsorával és csopaki borokkal látták vendégül a szervezők a versenyzőket.



Másnap a friss északias szélben időben rajtolhatott az első futam, de a második kör végére itt is nagyon legyengült a szél. A rendezőség délután kettőig pörgött a horgonyon várva hátha kialakul egy uralkodó irányú és megfelelő erősségű szél, de ez végül nem adatott meg.

Ennek megfelelően a két nap alatt összesen 2 futamot tudtak befuttatni a rendezők, ami elég volt ahhoz, hogy kiderüljön ezen a hétvégén ki volt a legjobb.



F18 osztályban a Virág Flóra – Gecse Balázs, míg M3-ban a Jankovics Gábor – Székely András páros gyűjtötte be mindkét futamgyőzelmet és ezzel az aranyérmet. Az együtt rajtoló mezőnyben évről évre összemérjük az F18-asokat az M3-as mezőnnyel is Texel Rate előnyszámok alapján. Ezt az összevetést idén az M3-as osztály győztesei nyerték.




Fotók vágatlanul:



https://www.flickr.com/photos/95999921%40N04/sets/72157644963213112/