A Túravitorlás Sportklub idén 32. alkalommal rendezte meg a Pünkösdi Regattát, a második legrangosabb vitorlás eseményt a Kékszalag után.


Összesen 270 vitorlás, több mint 1500 résztvevő, az 5 várost érintő Balatont átszelő megmérettetésen. Az első nap távolsági szakaszát díjazó Helly Hansen kupa résztvevői közösen közel 13 000 kilométert hajóztak, ami az Atlanti-óceán kétszeri átszelésére is elegendő volna.


14401382753b82e80ec1ab.jpg



Június 7. és 9. között ismét megmérkőztek egymással a vitorlás sport legelszántabbjai Balatonföldvár, Keszthely és Ábrahámhegy között a Pünkösdi Regattán. A háromnapos verseny idén különösen népszerű volt, az első igazán meleg nyári hétvégét a vitorlázok családias légkörben tölthették együtt Keszthelyen. Az első nap távolsági futamának abszolút győztese a Fifty-fifty kétárbócos katamarán, az egytestűek között a Helly Hansen Raffica team futott be elsőként. A Helly Hansen Nagydíjat elnyerő csapat mellett, díjat kaptak az egytestű abszolút dobogósok és a yardstick szerinti dobogósok is.


143802478241c66f82ab9b.jpg



Az első nap hosszútávú túraversenyén a 270 vitorlásból alig több mint 100 vitorlás futott be szintidőn belül, a leggyorsabb 4 óra 7 perc alatt tette meg a Földvár-Keszthely távot. A második napi pályaversenyt Keszthely város nagydíjáért a Helly Hansen Raffica teamje nyerte, amely a Keszthely-Balatongyörök-Zala-torkolat háromszögben zajlott.

A szervezők ezúttal is törekedetek rá, hogy amíg a sportolók a Balaton hullámait szelik, addig a szurkolók számára is legyenek izgalmas programok a parton. A norvég technikai márka idén sem csak a díjátadókon volt jelen, hanem a korábbi évhez hasonlóan ideiglenes pop-up üzletet nyitott a kikötőben, a legújabb vitorlás ruházatokkal és kiegészítőkkel, ami nagy népszerűségeknek örvend a hazai vitorlázók körében.