Három újabb futam a végig kitartó keleti szélben. A Gereben testvérek dobogóközelben!

Három futamot sikerült ma megrendezni napos, meleg, kifejezetten nyári időben a Balatonföldvár előtti vízterületen. Kora reggel az időjárás még nem sok jóval biztatott, tükörsima volt a tó vize. Ám ahogy melegedett az idő, a Tihanyi szorosból megérkezett a menetrendszerű keleti szél, és három futamon át végig ki is tartott.

A futamok trükkösebbek voltak a tegnapinál: nem egyértelműen a déli parti irány volt a kedvező. Előfordult, hogy egy-egy hajó annyira közel fordult a parthoz, hogy a tőkesúly felkeverte az iszapot.

Izgalmakban egyébként sincs hiány, nagy keresztbeverések vannak a mezőnyben, eddig a legegyenletesebben jó teljesítményt a német Merkelbach-Koy páros nyújtotta, két második, egy negyedik és egy harmadik helyükkel vezetnek az összetettben. A második helyen a svéd Lofstedt-Sundman kettős áll, a harmadik helyen pedig – a hazaiak örömére – a Gereben testvérek várják a holnapi folytatást.

2nd-day1.jpg

Nagy kő esett le a rendezők szívéről a mai utolsó, sorrendben a negyedik futam után: immár érvényes az Európa-bajnokság. Ha holnap is sikerül futamot rendezni, a mezőnyben újabb átrendeződések várhatók: öt futamtól van már ugyanis kieső, azaz minden egység kiejtheti a legrosszabb futameredményét.

Az időjárás előrejelzést nézve biztos, hogy a főrendező, Erdélyi Béla holnap is csak a melegedéssel érkező keleti szélben bízhat.


Eredmények 4 futam után