2014. augusztus 27-31-ig Kerekeden

A 2014-es Elliott 770 bajnokság Kerekeden kerül megrendezésre közösen a Sudár Regatta magyar bajnokságával.

A 10 futamra tervezett pályaversenyt reméljük, nem hagyják cserben az augusztus végén megérkező erősebb szelek!

Nagy öröm, hogy idén elkészül a 46. Magyarországon gyártott Elliott 770, aki részt vesz a bajnokságunkon, és hogy idén több régóta nem használt E770 is felújításra került és ők is újra a Balaton habjait szelik.

Az osztály iránt érdeklődőket szeretettel várja az osztálykapitány a futamok szünetében akár próbavitorlázásra is, várhatóan 18 óra után.

Az ELLIOTT 770-es gyors, könnyű, siklótestű, jollékra emlékeztetően jó menettulajdonságokkal rendelkező hajó. A tükrön elhelyezett kormány mozdulataira késedelem nélkül és könnyedén reagál, élvezetes vitorlázást nyújt legénysége minden tagjának. Felhúzható tőkesúlya – penge vékony az alján hátra kiszélesedő bulbával- lehetővé teszi a sekély vízi hajózást, a sólyázást és a könnyű utánfutóval történő szállítást. Az árboca egy pár hátra nyilazott szálinggal merevített elősegítve a könnyű manőverezést. Vitorlázata napjaink legkorszerűbb elvei alapján készül, hatékony és könnyen kezelhető és bő szélben gennaker is segíti az ELLIOTT 770 siklását. A belső tere méretéhez képest nagyon tágas, 4+2 praktikusan elhelyezett fekhely található itt.


Hajó paraméterek:

Hossz: …………………….7.7 m

Vízvonal hossz …………..7.2 m

Szélesség: ……………….2.5 m

Tömeg: ………………..1050 kg

Tőkesúly: ……………….400 kg

Merülés: …………….0.6-1.7 m

Nagyvitorla ………………25 m

2

Orrvitorla …………………15 m

2

Gennaker……………….. 72 m

2