A pénteki nevezés lehet hivatalos, precíz, néha talán körülményes. De, ha egy fröccsözéssel egybekötött szalonnasütés is társul hozzá, akkor nagyon kellemes lehet.

 

Nos, a Subaru-Egis Kupa szervezői ez utóbbi megoldást választották. A szombati versenyzés utáni vacsora lehet átlagos, könnyen felejthető, talán kötelezően letudható. De, ha a partra érkezéskor a Magnum jégkrémcsalád csodáival várják a vitorlázókat , ha az étel – a házias tarhonyás hús kovászos uborkával, valamint az isteni rétes – szívvel-lélekkel készül, ha a vacsoránál a Csopak Demizson Allstars Orchestra zenél, akkor lehet nagyon kellemes. Nos, a Subaru-Egis Kupa szervezői ez utóbbi megoldást választották. A vasárnapi díjkiosztó lehet unalmas, hosszú, ráadásul izzasztó a rendkívüli meleg miatt. De, ha a csopaki Egis SE vízisporttelepén árnyékot adó fűzfák alatt zajlik, ha közben fagyit ehetnek és fröccsöt ihatnak a résztvevők, ha különleges díjakat vehetnek át a dobogósok, akkor lehet nagyon kellemes. Nos, a Subaru-Egis Kupa szervezői ez utóbbit választották.

 

Mielőtt éppen magáról a versenyzésről felejtenénk el írni: szombatra három, vasárnapra két futamot terveznek a június 22-23-i hétvégére, a hagyományos trapéz alakú pályán, a szervezők reményei szerint ideális szélviszonyok között. A helyszín a Csopak előtti vízterület. Több hajóosztály ranglistaversenynek jelölte a Subaru-Egis Kupát, amely a tradícióknak megfelelően a pályaversenyzést erősíti a vitorlás szezonban.

 

Ezúttal is legalább húsz hajóosztály képviselőivel találkozhatunk majd, és amennyiben az időjárás kegyes lesz a szervezőkhöz úgy közel 80-90 hajó nevezésére és komoly izgalmakra lehet számítani. Lám Dezső emlékének adózva – aki edzőként és gondnokként is nagyon sokat tett az EGIS SE Sportegyesületért – a szervezők idén is különdíjat ajánlanak fel. A Nautic 370 RUN hajóosztály legeredményesebb egysége emelheti majd magasba a Lám Dezső kupát, míg a SUBARU különdíját a legtöbb egységet nevező osztályból vihetik haza.

 

Bár, a hagyomány és a tradíció kötelez minket, minden évben igyekszünk valami kis újdonsággal szolgálni. Azt ígérhetem, hogy a versenyrendezés ezúttal is a lehető legmagasabb színvonalú lesz. A parton pedig mindent megteszünk azért, hogy a résztvevők ezúttal is maradandó élményekkel gazdagodjanak és kellemes élménnyel távozzanak, vasárnap délután. 2018-ban időutazásra hívtuk a versenyzőket, most pedig egy különleges zenekar színesíti majd a szombat esti programunkat. A Csopak Demizson Allstars Orchestra kellemes hangulatot teremt majd ahhoz, hogy megbeszéljük a napközben, a vízen történteket. Hiszünk a pályaversenyzésben és bízunk abban, hogy ideális szél lesz a hétvégén, és komoly küzdelmet vívhatnak a vitorlázók a futamokon. Ezúttal is nagy köszönet az önkénteseinknek, valamint a szponzorainknak, akik nélkül nem tudnánk magas színvonalú versenyt rendezni.” – mondta Kurucz Sándor, a verseny főrendezője.

 

A Subaru-Egis Kupa szervezői a média képviselőit is nagy szeretettel várják a futamokra és a fogadásra. A versenyre médiamotorost biztosítanak, így a televíziós stábok, újságírók és fotósok valóban testközelből élhetik át a vitorlásverseny történéseit.

 

VERSENYKIÍRÁS

További információ: ks@bazis1000.hu
Kurucz Sándor, Mobil: +36309697469