Augusztus 7-én, immáron hetedik alkalommal került megrendezésre Balatonfüreden a nagy hagyományokkal rendelkező karitatív vitorlásverseny, az SOS Gyermekfalu Regatta.

Az élményprogramra a kecskeméti, kőszegi és battonyai SOS Gyermekfalvakból érkeztek a gyerekek és kísérőik, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának munkatársaival.

Az összesen 150 fő részvételével zajló eseményre 10 órakor érkeztek meg a csillogó szemű, izgatott gyerekek. A vendégeket Bakóczy Kálmán vezetésével néhány tucat vitorlázó és a LáriFári Alapítvány önkéntes csapata várta kézműves programokkal, csillámtetoválással.



Szerencsére az időjárás is kedvezően alakult, így a gyerekek hajóra szállhattak és közel 2 órán át vitorlázhattak. A játékos pályaversenyen a következő hajók vettek részt: Ganz Danubius, Infiniti, Fanatic, Magnum, Incognito, Sirocco, Nemere II, Vándor, Péterpál, Pax, Fanni, Blöff, Rosa, Peng-Ő, Frank-Ó, Saggita, Hoppá.

Vitorlázás, spagetti, játék a kikötőben. A sok móka és öröm még a Napot is előcsalta a felhők mögül.



Az eredményhirdetést Barabás Évi kedves szavai nyitották meg. Évi egy különleges csapatot mutathatott be a jelenlévőknek: az ExperiDance Produkció tulajdonosát, Vona Tibort és munkatársait. Az ExperiDance csapat azért jött el az SOS Regattára, hogy egy nem mindennapi, nagylelkű felajánlással lepje meg a LáriFári Alapítvány célcsoportjait, köztük az SOS gyermekfalvakban élő gyermekeket. Vona Tibor egy jótékonysági ajándékutalványt nyújtott át Dr. Hosszú Adriennek, a LáriFári Alapítvány elnökének. Az adománynak köszönhetően az érintett gyermekek részt vehetnek az ExperiDance Produkció előadásain.



Így ért össze ezen a szép csütörtöki napon a kikötőben a sport, a tánc és a játék varázslata, vagyis mindaz, ami élmény a léleknek, és ami visszatükröződik a mosolygó gyermekek csillogó tekintetéből!”