Számos programmal várja a Porsche M5 – Audi Nagyhajós Regatta és VI. Bavaria Nagydíjon a résztvevőket és az érdeklődőket a balatonlellei Bavaria Yachtclub


Osztály vigyázz, jön az újabb vizsga a Balatonon


Immár hatodik alkalommal rendezi meg augusztus 23-án a Balatonlellei BL Bavaria Yachtclub a Porsche M5 – Audi Nagyhajós Regattát és VI. Bavaria Nagydíjat. A hagyománnyá vált versenyen először indulnak osztályként a Bavaria típusú hajók, melyek már az idei Kékszalagon is nagy sikereket arattak. Lange Péter, a Bavaria Yacht Magyarország ügyvezetője elmondta, nemcsak a vitorlázás szerelmeseinek szeretnének ismételten feledhetetlen élményt nyújtani, hanem azoknak is, akik a part biztonságában egyszerűen „csak” jól szeretnék érezni magukat. A remélhetőleg látványos verseny mellett olyan partnerek szolgáltatásaival találkozhatnak a Yachtclub területén belül, mint az Audi vagy a magyar autó-, és motorversenyzés fellegvára, a Hungaroring Sport Zrt. Az ételről és italról a házigazda Bavaria, míg zárásként a jó hangulatról Rakonczai Imre gondoskodik.Ha nyár, akkor a vitorlázás hazai szerelmesei számára szinte kötelező a Balaton vizén való siklás.

A Balatonlellei BL Bavaria Yachtclub vezetői

pár évvel ezelőtt úgy gondolták, ebben az őshonos fák és növények övezte környezetben szeretnének a sportág legjobbjai illetve a vitorlázás elkötelezettjei számára

egy olyan versenyt rendezni, ami rövidesen hagyománnyá válhat a magyar tengeren

. Nos, a gondolatot tett követte, és a nemzetközi színvonalú komplexum – a Balaton egyik ékessége, ahol exkluzív környezet vár mintegy 160 hajót és legénységét 150 apartmanjában –

immár a hatodik alkalommal láthatja vendégül a vitorlázás szerelmeseit: ugyanis augusztus 23-án kerül megrendezésre a Porsche M5 – Audi Nagyhajós Regatta és VI. Bavaria Nagydíj.
„A Bavaria Nagydíj idén már hatodszor hozza össze a Bavaria típusú hajók tulajdonosait egy fantasztikus hangulatú versenyre, ráadásul külön öröm számunkra, hogy immár külön osztályként állhatnak rajthoz a Bavaria vitorlásokkal versenyzők. Ráadásul a 2014-es Kékszalagon nem kevesebb, mint tíz BAV 32-es osztályban lévő hajó vet részt, és a verseny történetében először már külön értékelésre is sor került. Bízunk abban, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk, és ismételten remek hangulatú versenyt rendezhetünk”

– árulta el

Lange Péter, a Bavaria Yacht Magyarország ügyvezetője

.A teljesítendő

pályát a verseny reggelén jelölik ki a szervezők

. A megmérettetés évről évre népszerűbbé vált,

idén már most több mint 30 hajó legénysége jelezte a részvételét

.

Karsai Gábor, a BAV 32 osztálykapitánya

úgy véli, kifejezetten jót tett a Bavaria-tulajdonosok versenyzési kedvének, hogy a kategória külön osztállyá válhatott.
„Ezzel a hajóval egyszerűen élmény versenyezni, ráadásul abszolút azonos feltételek mellett – súly, vitorla és hajóméret – mérhetik össze a tudásukat. Az előzetes felmérések alapján csak ebben a hajóosztályban meghaladjuk a tíz indulót, ami nagy eredmény újonc kategóriánkhoz képest. Ezen a versenyen most nem lesz külön műszaki ellenőrzés, azokat már idén, szúrópróbaszerűen elvégeztük. Természetesen én is rajthoz állok a csapatommal, és egy kapitány mi más célt tűzhetne ki maga elé, mint a győzelmet”

– fogalmazott

Karsai Gábor

.Természetesen a többi bavariás sem akar elmaradni a kapitánya mögött.

Az idei Kékszalag BAV 32-es ezüstérmese sem a vert mezőnyben szeretne végezni

.


„Nagyon szeretem a Bavaria 32 Cruiseremet, amely a Favonius névre hallgat. A méretei miatt nyaralóként is remekül funkcionál, ám arra is alkalmas, hogy a versenyzői hajlamomat kielégíthessem. Tavaly ugyanitt az abszolútban a harmadik lettem, idén a kategóriám másodikja a Kékszalagon, most a győzelemért bontok vitorlát”

– jelentette ki

Berkes Attila

.

Mindenesetre abban biztos lehet, ellenfélben nem lesz hiánya.

A harmadik éve rendszeresen versenyző, és az idei Kékszalagon szintén induló Blaskó Gergely

ugyan most a családjával és nem a megszokott csapatával áll majd rajthoz.
„A Kékszalagon 17 órás idővel végeztem volna, ha az utolsó bójánál nem csapott volna le ránk a vihar. Ennek ellenére úgy értékelem, ez az eredmény nagyon jó, ráadásul életemben először indultam ezen a versenyen. Mindenképpen a dobogóra várom magunka eredmény, hiszen mind a versenyző csapatunk, mind pedig a hajónk jó állapotban várja a rajtot”

– ecsetelte

Blaskó György

.


Szintén a dobogóra állna augusztus 23-án Bedi Tibor is

, aki a fiával vág neki a versenynek.


„Őszintén remélem, hogy hamarosan eljön az az idő, amikor már az unokáim is csatlakoznak a csapatunkhoz. Tökéletesen elégedett vagyok a hajómmal, hiszen nemcsak túrázásra, hanem a versenyek kihívásaira is tökéletes választás. Igaz, nekem BAV 31-sem van, de ennek ellenére bízom abban, hogy nem szakad meg a két éve tartó sorozatom, és immár zsinórban harmadszor is dobogóra állhatok”

– közölte

Bedi Tibor

.És amíg

a vízen zajlik a rendkívül értékes nyereményekért a nagy vitorláspárbaj

, addig

a parton egész nap egymást váltják a családi programok

. Mégpedig a verseny támogatói segítségével. A Porsche M5 immár második éve névadója a nagydíjnak, és ezt a kapcsolatot a viadallal igencsak hosszú távra tervezik..


„Az Audi-márka mindig is arra törekedett, hogy a társadalmi szerepvállalásai mellett a prémium sportágakat is támogassa. Tavaly már névadói voltunk a Bavaria Nagydíjnak, és ezt annyira nem bántuk meg, hogy hosszú távra tervezünk a versennyel és a vitorlázással kapcsolatban. Cégünk ezúttal az új A3-as Cabriót mutatja majd be az érdeklődőknek, ám ezen kívül is lesz lenn néhány exkluzív modellünk, amit egy-egy tesztvezetésen minden érdeklődő kipróbálhat”

– fogalmazott

Szilasi Horváth Csaba értékesítési vezető,

aki nem száll vízre, a partról drukkol a résztvevőknek.

A versenyben résztvevők családtagjai

a kikötőhöz kapcsolódó homokos strandon, kültéri medencékben tölthetik el az időt

, a gyermekek szórakozását játszótér, gyermekmedence és fantasztikus játékok biztosítják. Éppen a gyermekekre gondolt

a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum, amely a tavalyi év után ismét ott lesz a BL Bavaria Yachtclub által szervezett eseményen.Egy komoly KRESZ-parkot építünk fel közvetlenül a part mellett, melyben a család valamennyi tagja megtalálhatja a kedvencét. Elektromos kisautók várják a legkisebbeket, a részeg szemüveg program segítségével mindenki kipróbálhatja, érzékszerveinket mennyire befolyásolhatja az alkohol, illetve kerékcsere-, verseny-, és biztonsági öv szimulátorokkal is kellemesen eltöltheti az időt. Szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna a biztonságos közlekedés fontosságáról szóló üzenetünk, illetve a Tanpálya által összeállított gyermekprogramunk, a MiniRing is egyre szélesebb körben ismertté váljon”

– mondta el

Gazsi Júlia

, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese, aki egyben a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum ügyvezetője.


Részletes program

Porsche M5 – Audi Nagyhajós Regatta és VI. Bavaria Nagydíj

Helyszín: Balatonlelle, BL Bavaria Yachtclub

Résztvevő hajóosztályok: YS I, YS II, YS III, BAV 32


2014. augusztus 22., péntek

16:00–21:00 Nevezés, regisztráció


2014. augusztus 23., szombat

07:30–09:00 Nevezés, regisztráció

09:00 Kormányos értekezlet

09:30 Kihajózás

10:00 Rajt

16:30 Befutási szintidő

18:00 Eredményhirdetés, díjkiosztó

19:00 Fellép Rakonczai Imre