Ismét északnak tartunk, de ezúttal egy biztonságos kikötő felé.

Hajónapló, 2015. február 23.

Conrad Colman naplója

Pozíció: déli szélesség 49 fok 13 perc, keleti hosszúság 157 fok 19 perc (450 mérföldre délnyugatra az új-zélandi Déli Sziget aljától)

Egy gyors megálló Bluff-ban, a Déli Sziget legdélebbi pontján, ahol alaposan átnézhetjük a hajót, lezárhatjuk a grósz-drámát, és Nándor meggyógyulhat a tegnapi árboc teteji mészárszékben szerzett sérüléseiből.

Nem érezzük kudarcnak ezt a megállót, ez inkább tanulási lehetőség a megtett ezer mérföldekből, és új megoldások kipróbálása a hátralévő mérföldekre, hogy növeljük az esélyét annak, hogy épségben visszaérkezzünk Barcelonába. Nándor is és én is hosszú távú játékot játszunk itt. Ő a Vendée Globe-ra való visszatérésére készül, én pedig az első támadásomra, olyan szóval, ami jobban ideillik, mint valaha, ezen az egykezes versenyen 2016-ban. Ha a pár versenyen kívüli óra egy jól megválasztott kikötőben lehetővé teszi számunkra, hogy felülkerekedjünk a problémákon, és jobban felkészüljünk a jövőbeli kihívásokra, akkor benne vagyunk.  Tény, hogy készítettem egy pro és kontra listát, és az egyetlen érv a megállás ellen az volt, hogy még várnom kell pár évet, amíg be tudom fejezni az első megállás nélküli Földkerülőmet. Ezt be kellett áldozni.

Szóval (mivelhogy a levegőben van az Oscar díj átadása, igen, mindenről tudok 😉 szeretném megköszönni Gray nagybátyámnak, aki épp most Aucklandben rohangál szerszámokat és tartalékokat vásárolva, hogy szerdán találkozzon velünk Bluff-ben. A nagy csapatoknak profi háttércsapatuk van, hogy Európából repüljenek kartonnyi cuccokkal oda, ahova kell, de fenntartva a Spirit of Hungary projekt lelkületét, mi ezt családon belül oldjuk meg, és persze nagyon jó lesz látni egy barátságos ismerős arcot a kikötőben, amikor megérkezünk. Egy ezermester és hajóépítő rokon, szuper lesz megosztani az IMOCA dicsőségét Gray-jel, miközben a legtöbb profi sporthoz képest itt sajnos jóval több a büdös zokni, mint a pom-pom lány.


Fotó: Nouvelle Zélande Tours



Forrás: http://www.conradcolman.com/2015/02/ships-log-february-23rd-2/