A múlt pénteki nevezéssel kezdődött a 2015 évi Tramontana-Sennebogen kupa.

Folytatva a tavaly elkezdett sorozatot, idén is zászlójelzések kerültek a versenypólók hátára –az előkészítő jelzések egy csokorban. A nevezés mellé a megszokott módon hideg falatok és a csopaki Szent Donát Pince borai várták a résztvevőket.

tramontana-kupa.JPG

Szombaton 10 órakor erős szélben rajtolt el a 2015 évi Tramontana-Sennebogen kupa rekordszámú, hajója. Idén Reginákkal kiegészülve 70 hajó vágott neki a Balatonfüred – Alsóörs – Siófok – Balatonfüred távnak. Köszönhetően a jó szélnek egy izgalmas gyors versenyt vívhattak a résztvevők. Igali Csilla vezette rendezőgárdának ezúttal könnyű dolga volt. Három perccel a rajt után felkerültek a spinnakkerek, így a mezőny eleje hamar elérte az alsóörsi bóját, melyet elsőként a GRANINI nevű Code 8 vett. Őt követte a Sirocco majd a Lillafüred. Innen egy éles menet következett Siófok felé. A célvonalat elsőként a Sirocco szelte át Cittel Lajossal a kormánynál. Utolsóként 3 óra 42 perc vitorlázást követően a YS I osztályban indult Rozsdás Bökő futott be.

A versenyt követően a rendezők bográcsgulyással és csopaki borokkal látták vendégül a megfáradt versenyzőket, akik közül sokakra vasárnap még várt a VSC által rendezett Hamis Szalag is.

A Tramontana-Sennebogen kupa az Összevont Cirkáló osztály éves bajnoksági sorozatának második futama is volt.

ttramontana-kupa.JPG

A verseny névadója a Sennebogen cégcsoport, amely már hosszú évek óta működik együtt a Tramontana vitorlás egyesülettel és alapítvánnyal. A versenynek a gyönyörűen felújított és hatalmas fejlesztésen átesett Hajógyári Kikötő adott otthont, mely a tavalyi évtől tagja balatoni kikötőláncnak.

A verseny további támogatója csopaki Szent Donát Pince és Márga Bisztró, mely az északi part egyik legkiválóbb vendéglátóhelye ahol megtalálható a Tramontanáról elnevezett cuvee is.

Köszönjük továbbá a verseny rendezéséhez nyújtott segítséget a veszprémi Grand Canyon sörözőnek.


Végeredmény