A fa egy olyan anyag, amely hozzáértő karbantartással akár generációkon keresztül szolgálhatja igényeinket.

Aki fát választ, annak megfelelő tájékoztatást kellene kapnia arról, hogyan őrizheti meg az eredeti állapotát, milyen ápoló szerekre, vagy kezelésre van szükség ahhoz, hogy a természetes szépsége megmaradjon. Lehetőség van számtalan fajtájú, színű, mintájú faburkolat megvásárlására mind kültéren, mind beltéren. Sajnos a legtöbb esetben szakszerű karbantartásuk nincs megoldva.

A padlóiparban szerzett több mint 20 éves nemzetközi tapasztalat után, új szolgáltatásainkkal szeretnénk ügyfeleink értékes fafelületeinek élettartamát meghosszabbítani.

Kompakt padlósúroló gépünkkel eltávolítjuk az évek alatt óhatatlanul felgyűlt, makacs szennyeződéseket, lerakódott szürkefátyolt. Rendszerünk kiválóan alkalmas fózolt, kefélt, hézagos padlók, illetve kültéri mikrobordázott egzóta faburkolatok kezelésére.



A kültéri faburkolatok rendszeres karbantartása elengedhetetlenül fontos a fa állapotának megőrzése érdekében. Az átolajozás önmagában nem jelent megoldást, hiszen a rothadt fa, régi olajmaradék, penész, gomba és egyéb szennyeződések megszüntetése is a tisztítás szerves része. A penész és a gombák megjelenésének orvoslása különösen fontos a vizek közelében, hiszen amellett, hogy káros hatással vannak egészségünkre, a fa rothadásához is jelentősen hozzájárulnak. Spóráik megjelennek a fa rostjaiban és nem engedik azt kellőképp megszáradni.

A hagyományos módszerek, például magasnyomású mosás, során használt vegyszerek még hígított állapotban is veszélyt jelenthetnek a vízminőségre, környezetünkre. A magasnyomású mosás amellett, hogy környezetkárosodást jelenthet, a faanyagot is roncsolja: a fa ligninből és puha cellulóz rostokból áll. A művelet a cellulózt kimoshatja a fából, veszélyesen kiálló szilánkokat és szálkákat hagyva a felületen; a téli fagyok, az UV sugárzás és a beszivárgó víz tovább károsítja a fát. Emellett az erős nyomás a fa természetes olajtartalmát is eltávolíthatja, ez mesterséges olajozással nem pótolható.

Gépünket speciálisan a fapadlók igényeinek megfelelően fejlesztették ki. A két ellentétes irányba forgó hengerkefe biztosítja a maximális hatékonyságot, a szívóajkak pedig rögtön felszívják a szennyvizet, így nem tesz kárt a fában. Módszerünkkel vegyszermentesen tudjuk a fafelületeket megújítani, anélkül, hogy a vízbe bármilyen káros anyag kerülne. A környezetbarát megoldások előnyben részesítése nem csak a Balatonnál fontos, ahol a vízi élővilág és a fürdőzők egészsége a tét. A kertekben, udvarokban is, ahol a teraszról lemosott szennyeződések és vegyszer beszivároghat a talajba, veteményesbe vagy belefolyhat a medencébe. A víz közeli helyeken jellemző szennyeződések, például a penész, gomba, moha valamint a sok bosszúságot okozó vízi madarak ürüléke gépünk különböző erősségű keféivel biztonságosan és hatékonyan, vegyszer nélkül eltüntethető.




Szezonális ajánlatunk:

Kikötői úszópontonok, víz fölötti létesítmények, medencék körüli teraszburkolatok vegyszer nélküli felújítása. Kikötői munkák során akár a további helyiségek (pl. csónakház, kávézó, étterem, melléképület) burkolatának mélytisztítását is vállaljuk!

Szaktanácsért hívja a 0620/9511010-es telefonszámot, vagy írjon a

bartaferenc11@gmail.com

email címre!

További információért látogasson el weboldalunkra:

www.fapadloapolas.com