Ötödik lett a magyar hajó

Újabb vitorlás siker utánpótlásban! A közelmúltban Érdi Mária szerzett Európa-bajnoki címet a Laser Radial Ifjúsági (U19) kontinensbajnokságon, ezúttal pedig a 470-es osztály junior világbajnokságán született kimagasló magyar eredmény. A Tesszalonikiben megrendezett világversenyen ugyanis a Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor kettős ötödik lett. A magyar duót a vb-n, Majthényi Szabolcs, a tizenegyszeres repülőhollandi-világbajnok segítette edzőként. A világbajnokságon 25 nemzet 60 hajója versenyzett.



A Gyapjas testvérek vb-n nyújtott teljesítménye minden várakozásunkat felülmúlta. Bíztunk ebben a párosban, így a szövetség kiemelten kezelte az ő támogatásukat. Tudtuk, hogy jó eredményre képesek, de a világbajnoki ötödik helyük minket is meglepett

” – összegzett Brencsán Ábel, a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport menedzsere.

A 470-es junior világbajnokságot a francia Guillaume Pirouelle, Valentin Sipa kettős nyerte meg, megelőzve a német Malte Winkel, Matti Cipra duót és az olasz Giacomo Ferrari, Giulio Calabro egységet.

A vb-n induló másik magyar hajó versenyzői, Bihary Dániel és Bihary Gergely, az 52. helyet szerezték meg.

A 470-es hajóosztály először az 1976-os montreali játékokon szerepelt az olimpia programján. Az egyik legkeményebb olimpiai osztálynak számít.


VÉGEREDMÉNY


BESZÁMOLÓK