Hosszú tárgyalássorozat után 2015. október 29-én a CIB Bank által tulajdonolt Recovery zRt. eladta a balatonlellei BL YachtClubot, ezzel remélhetőleg véget ér a kikötő hányattatott sorsa.

A yachtclub 2007-ben épült, és ez idő alatt több üzemeltetője volt. Talán még emlékeznek a hajósok az ominózus 2009-es évre, amikor a CIB bank úgy döntött, bezárja az egész területet, akkor minden bérlő kénytelen volt új kikötőhelyet keresni magának. A dolog pikantériája az volt, hogy a kikötő teljesen tele volt, így ez a döntés közel 150 hajóst hozott lehetetlen helyzetbe. 2010 közepén a kikötő újra megnyitotta kapuit, a CIB bank a Bavaria Magyarországot bízta meg az üzemeltetéssel. A szolgáltatások java része újra elérhetővé vált, úgymint a kültéri medencék, a strand, a squash, ám a fenti wellness részt rendezvényteremmé alakították át. Ahogy teltek múltak az évek, a területen található 160 apartman is gazdára talált. A BL szerelmeseinek legnagyobb örömére közel 50 apartman továbbra is bérelhető konstrukcióban áll a vendégek rendelkezésére.

A kikötő új tulajdonosának feltett szándéka, hogy ami eddig jól működött, az továbbra is jól működjön, és ami nem működött, az felújítás után újra elérhető legyen. Szeretné, hogy ha a BL YachtClub egy igazi ékszerdoboz lenne a Balaton déli partján. Ennek előszeleként az étterem egész éves nyitvatartással és számtalan programmal készül. Lesz itt Márton napi libanapok, disznóvágás, karácsonyi vásár, szilveszteri buli, és idén is megrendezésre kerül a III. Szilveszteri Renault Regatta. A tervek között szerepel a wellness újbóli megnyitása, az étterem feletti 5 apartmant pedig fürdőszobával és konyhával szerelik fel. Lesz vitorlásiskola, vitorlástábor gyerekeknek, a BL továbbra is számtalan vitorlásversenynek fog otthont adni, és természetesen lesz profi, megbízható és minden területen hadra vethető hajószervíz is.

Aki bővebb információra kíváncsi, és szeretne első kézből értesülni a programokról és az akciókról, az lájkolja a BL YachtClub facebook oldalát a

www.facebook.com/bllelle

címen.