Érdi Mári Ománban küzd az olimpiai kvótáért. Arany csoportba került!!

Mári, bár ma nem ment úgy mint tegnap 34. helyen került az arany csoportba a mai 25. és 27. helyével. Ez önmagában is nagy hír!

De a kvótaszerzés már nem ilyen egyszerű. A kvótaszerző országok közül a 8. jelenleg. 12 ország jutott be az arany csoportba akinek nincs indulási joga.

Igazán sok lehetősége nincs már megszerezni az olimpiai kvótát, de ez  már csak hab lenne a tortán. A környezete és saját maga szerint is nem Rio az ő olimpiája hanem 2020 Tokió. Persze a mi szemszögünkből ez nem csökkenti az értékét, ha véletlenül most is össze jön. De nézzük hogyan is történhet ez meg.

Az olimpiára összesen 37 helyet osztanak ki. A mostani omani Laser Radial Világbajnokságon négyet. Eddig 20 ország szerzett indulási jogot. Ezek:

Brazilia, Hollandia, Svédország, Belgium, Finnország, Csehország, Horvátország, Dánia, Franciaország, Anglia, Új-Zéland, Kina, USA, Olaszország, Kanada, Szingapur, Írország, Norvégia, Litvánia, Fehéroroszország.

Mári vagy most bent van a négybe, vagy már csak a malorcai Princess Sofia viadalon kiosztott két helyre pályázhat. Minden más helyet más kontinensen osztanak ki. esetleg kaphat Európa két szabad kártyát, de ez már a lutri része.

Tehát a mostani Vb-n az eddigi eredmények alapján 12 ország esélyes még kvótát szerezni:

Japán, Törökország, Izrael, Spanyolország, Aruba, Argentina, Lengyelország, Magyarország, Ausztrália, Mexikó, Németország és Svájc

. Hogy ebből a ki lesz az a négy aki indulási jogot szerez itt az hamarosan kiderül. Addig is:


HAJRÁ MÁRI!!!!