2015. december 31-én rendezik meg az III. Szilveszteri Renault Regatta Vitorlásversenyt


Ismét szilveszteri regatta indul Balatonlellén. A téli versenyen mindenki indulhat, aki nem szeretne nyárig várni, hogy szelhesse a habokat. Bár a tavalyi évben a verseny reggelére befagyott a Balaton, a szervezők remélik, hogy idén szerencséjük lesz az időjárással.


A BL Bavaria YachtClubban

idén harmadik alkalommal rendezik meg a Szilveszteri Regattát, ezúttal a Renault Hungária támogatásával. Az első ilyen versenyt 2013-ban szervezték verőfényes napsütésben, 14 fokban. Már akkor is “teltházas” volt a verseny, a hat hajó három futamban 18 egységnek adott lehetőséget a megmérettetésre. 2014-ben sajnos nem volt ilyen szerencséje a szervezőknek, szilveszter reggelre befagyott a Balaton, így a versenyt nem tudták megrendezni. Ha hinni lehet a meteorológusoknak, idén hajózható lesz a tó, így megrendezésre kerül a III. Szilveszteri Renault Regatta Vitorlásverseny, 6 db egyforma Bavaria 32 cruiser hajóval.

A meglehetősen egyedi óévbúcsúztatón azonban nemcsak azoknak szeretnének örök emléket adó programot biztosítani, akik hajóra szállva, a Balaton hullámai között töltik 2015 utolsó napjának több óráját, hanem azoknak is, akik a partról követik majd ezt az egyedülálló versenyt. “Rengeteg programmal készülünk parton és vízen egyaránt. 8 csapat már leadta a nevezését, összesen 18 egység jelentkezését tudjuk fogadni” mondta el Tóth Balázs, a regatta ötletgazdája és főszervezője. “Tavaly nem volt szerencsénk az időjárással, így idén abban reménykedünk, hogy alkalmas lesz a tó arra, hogy vitorlásversennyel ünnepeljük az új évet.”

A verseny maga

selejtezőkkel kezdődik

, ahonnan többkörös futam után az

első két hajó egyenes ágon jut be a nagydöntőbe,

míg

a 3. és 4. helyen célba érkezők a kisdöntőben folytatják

. A III. Szilveszteri Renault Regatta vízi biztonságát a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata felügyeli. Hogy a családtagok se unatkozzanak,

a versenysátorban és az étteremben is online, a Snewisport közvetítésével élőben követhetőek a versenyben lévő hajók

. A verseny után a BL YachtClubtól megszokott hatalmas élőzenés szilveszteri buli várja a résztvevőket finomabbnál finomabb ételekkel, sok pezsgővel és fergeteges hangulattal.

A belépés a BL Bavaria YachtClubba a verseny ideje alatt a nézők és az érdeklődők számára ingyenes.


Sajtókapcsolat és további információ:


Tóth Balázs, főszervező

mobil: + 36 30 948 31 99

e-mail:

balazs.toth@rendezvenybazis.hu


weboldal:

www.szilveszter.blbavaria.com