Jól sikerült a Miami Világkupa a Laser Standard-es Vadnai testvéreknek, akik mindketten bejutottak az Arany csoportba a legjobb 49 közé és ott is jól szerepeltek.

Vadnai Benjamin egyenletesen jó vitorlázással a 22. helyen zárt, a selejtezőfutamokon háromszor is bekerült a legjobb tízbe. A tizenhét éves Vadnai Jonatán 33. helye is kiváló teljesítmény, különösen a korához képest. Egyetlen futamban sem játszott alárendelt szerepet. A 2015-ös világbajnokságon olimpiai szintet elért Tomai Balázsnak viszont egyértelműen balszerencsés hete volt Miamiban, végül 60. lett a 98 fős mezőnyben.

Tomai Balázs 2015-ben a világbajnokságon az Arany csoportba kerülve olimpiai szintet ért el a magyar vitorlázás számára, de nem biztos, hogy ő képviseli a magyar színeket Rio de Janeiróban. Ahhoz még az olimpiai válogató versenyeken külön meg kell küzdenie Vadnai Benjaminnal és Vadnai Jonatánnal.

A magyar szövetség a három strandard-es számára négy válogató versenyt jelölt ki. A most véget ért VK után a Laser Standard Európa-bajnokságon (Las Palmas), a Palma de Mallorca-i EUROSAF versenyen, valamint a mexikói világbajnokságon dől el, hogy ebben a hajóosztályban ki képviseli a magyar színeket Rióban.