Vadnai Benjámin beszámolója

Február 13-án érkeztünk Las Palmasra, Gran Canaria fővárosába, mert itt kerül megrendezésre a 2016 évi Laser Standard Európa Bajnokság, ami egyben a második válogató verseny a riói olimpiára.

A klub jól felszerelt és minden lehetőség adott, hogy egy korrekt versenyt rendezzenek. A verseny előtti edzéseken próbáltuk szokni a helyi viszonyokat és bevitorlázni a pályát, mert nem a szokványos időjárási tényezőkkel van dolgunk. Ez alatt a 3 méteres alap hullámzást, áramlást és a pöffös általában 20 fokokat forduló szelet értem. Ezekből a tényezőkből keveset tapasztalhatunk otthon vagy akár még Splitben is, ahol a téli felkészülés zajlott, így nagyon oda kellett összpontosítani és mihamarabb kitapasztalni a helyet.



28-án viharos széllel kezdtük a versenyt így nem volt futam, de a második és harmadik nap 3-3 futammal sikerült betartani a tervezett futam mennyiséget. A második nap kifejezetten erős szelünk volt amibe jó sebességet tudtam menni, ezért egyenletesen húszon belül tudtam vitorlázni. A harmadik nap 10-13 csomós forgolódós szélben nehezebben verekedtem magam fel egy-két számomra rossz szélforduló után.

Így 44. helyen jutottam be az aranycsoportba. A negyedik nap volt egy próbálkozás gyenge szélben, három szakasz után kb. 20. voltam, de a versenyrendezés végül törölte a futamot. Mondjuk ez teljesen érthető volt a szél gyengesége és forgása miatt. A versenynapok azért is nagyon fárasztóak,mert a pálya kb.10km-re van a klubtól. Még 2 nap van hátra és öcsémmel nagyon várom a folytatást.


Forrás: byc