Több mint 90 kiállító hatalmas, sokszínű armadája fogadta négy napon keresztül a látogatókat az idei Budapest Boat Show-on

Újra február, újra Budapest, újra siker, ez a Boat Show! Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője

2016. február 18-21. között várta a hajózás meglévő és leendő szerelmeseit a Hungexpo területén. Természetesen az idén is jelen volt a Bavaria Magyarország, és Lange Péter ügyvezető igazgató elárulta, a cég sikeres kiállítást zárt, és az anyacég úgy döntött, miután a magyar piacon nagy az érdeklődés a Bavaria 33 Easy iránt, továbbra is gyártani fogják a modellt.

Idén ismét hatalmas sikerrel rendezték meg a Hungexpo területén az

idei Budapest Boat Show-t, amely négy napon keresztül látta vendégül az érdeklődőket.

Az immár hagyománnyá vált rendezvény középpontjában ezúttal a 2016-os nyári olimpiát helyezték a szervezők, ugyanakkor a számok is azt bizonyítják, nemcsak a kiállítók száma, hanem a látogatóké is nőtt a tavalyi Boat Show-hoz képest.




„Az idei Budapest Boat Show rendkívül sikeres volt idén, a korábbi éveknél, egész pontosan az elmúlt hat évnél magasabb volt mind a kiállítók, mind a kiállított hajók és a kiállításcsokor látogatóinak a száma is. A rendezvényen több mint 90 cég állította a szám szerint százat meghaladó vitorlás, motoros és elektromos hajóját. A színpadon egész nap várták a látogatókat a szakmai és nagyközönség programok. Úgy láttuk, hogy az újra megépített bemutató medence is sikeres volt a kiállítás programszigetén, és az ott megrendezett programok sok érdeklődőt vonzottak”

– jelentette ki

Kujalek Máté, a Hungexpo Zrt marketing menedzsere.



És ha Boat Show, akkor természetesen nem maradhatott ki a Balaton és a tradicionális vitorlázás sem. Immár hagyományos módon ismét jelen volt a kiállítók között a

Bavaria Magyarország

, és a cég 400 négyzetméteres standján számos érdekességgel várta a látogatókat, akik többek között a

Bavaria Cruiser 33-as és a 37-es vitorlást, a Sport 360-as Yachtot

, valamint

Joker Clubman 24 lábas RIB hajót

is testközelből csodálhatták meg.




„A standunkon több mint tízen dolgoztunk nyitástól zárásig, és büszkén mondhatom, hogy megérte. Értékesítésben, hajóbérlésben is rekordot döntöttünk, illetve számos érdeklődés volt szolgáltatásaink után. Rengetegen látogatták meg a standunkat, és nagyon sokan megismerhették, amit tudunk kínálni a vitorlázás szerelmeseinek. Nagy örömünkre szolgált, hogy aki kijött a kiállításra, és felkereste a standunkat, minden esetben elégedetten távozott onnan. Akárcsak az anyacég egyik csúcsvezetője, Luca Meffle is, aki látogatása alkalmából elárulta, a gyár éppen a magyar piac erős igénye miatt nem áll le az itthon rendkívül sikeres Bavaria 33 Easy gyártásával, holott eredetileg ezt tervezték, mert ez a típus nagyon szűk hasznot hozott világszerte a cégnek. Azonban azt sem hallgathatom el, hogy az a közlekedési káosz, ami a kiállítás ideje alatt a Hungexpo környékén volt tapasztalható, szinte valamennyi partnerünknek komoly gondot okozott”

–árulta el

Lange Péter, a Bavaria Magyarország ügyvezető igazgatója.



Ez utóbbi

panasz eljutott a Hungexpo vezetőségének fülébe

is, és elhatározták, hogy a jövő sikerei érdekében mindenképpen megpróbálják orvosolni a közlekedési gondokat.


„Az Albertirsai úttal kapcsolatos problémákat mi is látjuk, a HUNGEXPO Zrt. hosszú távú tervei között szerepel a probléma megoldása, de ehhez egy nagyobb összefogásra van szükség a cégünk, a Főváros és a X. kerület között. Addig is minden kiállítónak köszönjük a türelmét, és természetesen együtt dolgozunk a rendőrséggel és a BKK-val is annak érdekében, hogy a jelenleg adott lehetőségeket a legoptimálisabban tudjuk kihasználni”

– mondta

Kujalek Máté.