A verseny szervezői, rendezői a legnagyobb hazai tengeri versenynek hívják, nem is alaptalanul.


A 23 induló egységével tényleg az, sőt ez talán a verseny történetében is rekord.

Időpontja: Április 2-9.

Álljon itt a rendezők hitvallása:



Mitől több ez a verseny?


Ez a verseny azoké a magyaroké, akik a tengeri hajózást komolyan gondolják. Akik a tapasztalat és tudás gyarapítása mellett lépést akarnak tartani a hajózás fejlődésével, akik nyitottak új tájak és nemzetek megismerésére, és akik – velünk együtt – hiszik, hogy ez a világ mindig tartogat valami meglepetést, valami izgalmas felfedezni valót.


Minden versenysorozatnak van egy alapvető célja, amin az évek során nem szokás változtatni. Mi magunk sem készülünk erre, mert mindaz, amit tíz évvel ezelőtt megfogalmaztunk, ma is aktuális. Egy olyan nemzet sportolóit hívjuk erre a maga nemében egyedülálló, adriai navigációs túravitorlás versenyre, amelynek van ugyan tengerész kultúrája, de nincsen tengere.


Ez a verseny nem csak a tudásnak és a kiváló csapatmunkának köszönhető győzelmekről szól. Itt minden hajóosztályban egyformák a hajók, csak ezen a versenyen van éjszakai futam (ez egyben a leghosszabb futam is, kb.30 órás), minden verseny futam komoly tengeri navigációs tudást is igényel és nem utolsó sorban ez a magyar tengervitorlázók legnépesebb versenye is.


Tehát mindenki, aki részt vesz ezen a versenyen – vagy akár csak figyelemmel kíséri a médiákban, a honlapon vagy a Facebook-on – emléket állít valamennyi, egykori magyar hajósnak, és hozzájárul az általuk teremtett tengerész hagyományok megőrzéséhez.


19631104662258335810062060613875a.jpg


Három hajóosztályban 23 csapat méri össze tudását. Elan 350-ben 9-en, Elan 384 Impression-ban 6-an, míg Dufour 445/455 GL osztályban 8-an mérkőznek meg az Captains Aranysekli Adria Kupáért.

Öt futam megrendezését tervezik a verseny egy hete alatt. Közöttük természetesen a már hagyományos és egyedülálló éjszakai futam, mely idén Zut szigetétől Rab-ra tart.

A versenyen indul egy kizárólag női csapat, ahová a legénységbe egy komoly tanfolyamon és vizsgán keresztül lehetett bekerülni.

A jubileumi verseny nyomon követhető lesz a

http://www.regate.com.hr/

oldalon keresztül is.

A verseny kiírása alant olvasható:

http://www.sailing.hu/esemeny-adatai/x-captains-aranysekli-adria-kupa/485978

A verseny weboldala:

Adria Kupa


Facebook oldala:

https://www.facebook.com/Aranysekli.Adria.Kupa/?fref=ts

Youtube csatornája:

https://www.youtube.com/user/AranysekliAdriaKupa

Instagramm oldala:

https://www.instagram.com/aranysekli/

Az időjárás a mostani előrejelzések szerint fincsi lesz:




És nem utolsósorban mi is ott leszünk. A verseny eseményeiről folyamatosan beszámolunk.


A lényeg a lényeg, hogy alig múlik húsvét és 29-én este 6-kor a Márványmenyasszony étteremben Kapitányi értekezletet tartanak a verseny szervezői, mely hagyományosan egy megemlékezés is egy nagy magyar tengerészkapitányra.