Nem véletlen, hogy magukat a világ legnagyobb vitorlásversenyének tartják, mert az is. Most is elindult 2050 hajó a Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok méretű pályán. A népszerűsége mit sem csökken az idő múlásával. A tavalyi 50. Barcolanán jóval 2000 fölött volt az induló létszám. Hogy mi vonza azt a 15000 vitorlázót, hogy évről évre elinduljon ezen a versenyen a Triest előtti vizeken, tulajdonképpen rejtély, vagy mégsem? A verseny maga egy hetes vitorlázó ünnep lezárása, csakúgy mint nálunk a Fehérszalag és a Kékszalag közötti időszak. 

 

 Az idei versenyen gyenge szél volt. Komolyabb flauteversenyt 10 év után újra a Maxi Jena nyerte, most más tulajdonossal és más kormányossal és Way of Life néven. Gaspar Vincec neve talán ismerős. Sikeres szlovén olimpikon finnes tulajdonában van a hajó és ő is kormányozta ezen a versenyen.

 

Volt magyar induló is a versenyen. Elsősorban Litkey Farkas, aki a 178. helyen végzett. Kategóriájában a 23. helyen, ahol 160 hajó tudott befutni. Mint ahogy a verseny hivatalos befutólistáján is csak 1062 egység szerepelt. Jó nagy szél volt….

 

 

Barcolana51

Che Barcolana, ragazzi! Ogni volta è un'emozione unica. Le novità sono state tante, ma lo spirito barcolano è quello di sempre ⛵️?Grazie a tutti!

Közzétette: Barcolana – 2019. október 14., hétfő

 

VÉGEREDMÉNY