Hogy is lehetne szavakba önteni?

Jah, megvan!

5 olimpiai kvóta a vitorlássportban!!!!!!!!

Merthogy ami történt Palma de Mallorcán, az egy hosszú, hosszú évek óta tartó inséges időszak végét jelentheti talán.

Mert úgye Érdi Mári – számtva rá, de váratlanul – elképesztő teljesitménnyel megszerezte az olimpiai kvótát Rióra. Úgy, hogy nyolcadik helyen végezve, az Éremfutamban is vitorlázott! Szép volt Mári!

Mert úgye Berecz Zsombi – Nem elég, hogy EB ezüstérme után ismét az Éremfutamban vitorlázott, azt még meg is nyerte! Szép volt Zsombi!

Mert úgye – hiába vitatkozunk azon, hogy a szörf az vitorlásport vagy sem, amig a Nemzetközi Szövetség annak véli, úgy tekintünk rá – Cholnoky Sára riót érő helyet futott RS:X női osztályban. Szép volt Sasy!

És szép volt Laseres fiúk és szép volt Gádorfalvy Áron! Vagyis ez öt. Minden egyszemélyes osztályban ott vagyunk a rio-i Olimpián!!!!!

Amióta az eszemet tudom – és az sajnos sokkal régeben igy van mint szeretném – a jelenlegi MVSZ vezetés mellett látom azt, hogy van értelme amit csinálnak. Valahogy most kezdenek elöször egy irányba mutatni a dolgok. Alakul az utánpótlás. Elképesztő az élsport, És egyáltalán kezdenek a dolgok, csak úgy egyszeráen menni.

De nem is ez a lényeg, hanem, hogy vannak olyan tehetségek, mint az Érdi Mári és a Berecz Zsombi, akiktől többet várhatunk mint egyszerű olimpiai szereplést. És ez nagyon klassz!!!.