Az év eddigi legnépesebb vitorlásversenye volt a 35. Pünkösdi Regatta

A Túravitorlás Sportklub idén 35. alkalommal rendezte meg az egyik legnépszerűbb vitorlásversenyt, a Pünkösdi Regattát. A rossz időjárási viszonyok ellenére több mint 170 nevező vett részt a Balatont átszelő megmérettetésen, így az év eddigi legnépesebb vitorlásversenye volt.

Május 14. és 16.. között ismét megmérkőztek egymással a vitorlás sport legelszántabbjai a Pünkösdi Regattán. A 194 nevezőből 172 teljesítette az első napi Balatonföldvár-Keszthely távot, a Helly Hansen Kupát. A futam abszolút győztese a Team Q katamarán csapata volt, ők alig több mint 3 óra alatt tették meg a nagyjából 55 kilométeres távot. A második helyet az Extreme Sailing Team katamaránja szerezte meg. A leggyorsabb egytestű a Helly Hansen Raffica Team hajója lett.

A névadó norvég technikai márka idén sem csak a díjátadókon volt jelen, hanem a korábbi évhez hasonlóan ideiglenes pop-up üzletet nyitott a kikötőben, a legújabb vitorlás ruházatokkal és kiegészítőkkel, ami nagy népszerűségeknek örvend a hazai vitorlázók körében.