Érdi Mári után a Vadnai testvérek beszéltek a tavalyi élményeikről és a kihívásokról. A Hunsail.hu-nak elárulták többek között, hogy mire a legbüszkébbek, szó volt egy nem mindennapi versenyről, valamint Tokióról is.

 

Mi volt 2017-ben a legnagyobb, legemlékezetesebb vitorlázással, versenyekkel kapcsolatot eredményed, emléked?

 

Vadnai Benjamin: Legemlékezetesebb a világbajnokság volt, ahol 17-ik helyen végeztem. Ez a felnőtt mezőnyben az eddigi legjobb eredményem és külön öröm, hogy ilyet Laserben magyar induló még nem ért el világbajnokságon.

 

Vadnai Jonatán: Eredményeim közül az barcelonai felnőtt Európa-bajnokságra vagyok a legbüszkébb, ott 14-ik lettem. Élményként pedig a franciaországi U21-es Európa-bajnokság legvégét emelném ki, amikor hárman pontegyenlőségben vágtunk neki az utolsó futamnak az első helyért. Az nem mindennapi küzdelem volt.

 

Mi volt a legnehezebb vitorlázás szempontjából 2017-ben?

 

Vadnai Benjamin: A legnehezebb feladat az évben, hogy végig tudjam csinálni a programot és sikeresen tudjak szerepelni az egyetem mellett. Sok odafigyelést igényel, hogy a sok utazás ellenére minden vizsgám és egyéb kötelezettségem időben és megfelelően teljesítsem.

 

Vadnai Jonatán: Az U21-es világbajnokságon történt. Pontegyenlőségben voltam az utolsó futam előtt az elsővel, de nem rendeztek több futamot tehát maradtam második. Örültem volna ha ismét egy olyat küzdünk, mint a már említett U21-es Eb-n, hátha másképp alakult volna az eredmény.

 

Mik a legfontosabb célkitűzéseid 2018-ra?

 

Vadnai Benjamin: Mint minden olimpiára készülő vitorlázónak a 2018 legfontosabb célkitűzése, hogy kvalifikációt szerezzek a Dániában rendezendő világbajnokságon. Emellett szeretném látni magamon, hogy továbbra is fejlődők. Tehát azt, hogy a 2018-as évre is úgy tudjak visszatekinteni, mint a 17-esre teszem.

 

Vadnai Jonatán: Szeretnék tovább mászni a világranglistán, illetve kvótát futni a tokiói olimpiára.

 

A Vadnai testvérek egyébként karácsonykor sem pihentek: a horvátországi Splitben készültek a januári Világkupára, amely az első rangos verseny lesz 2018-ban. A felkészülésről a Rádió1-nek Vadnai Benjamin azt mondta: „Nagyon fontos időszak előtt állunk. A 2018-as évben több fontos versenyen is indulunk a testvéremmel, Jonatánnal. A jövő évi világbajnokságon már az olimpiai kvóta a tét. Ezen a vébén jó lenne megcsípni egy olimpiai indulási jogot Magyarországnak”