A Helly Hansen díjnyertes vitorlás kollekciója több ezer kutatással és fejlesztéssel töltött óra eredménye. Felmerül a kérdés, hogy hogyan juthatunk el egy vitorlás kabáttól a szélsőséges időjáráshoz leginkább alkalmazkodó ruházatig? A válasz nem más, mint a világ egyik leghíresebb vitorlás versenyének tesztje: hiszen mi lehetne annál tökéletesebb helyszín a vitorlázáshoz szükséges felszerelések letesztelésére, mint a Volvo Ocean Race (VOR)?

 

140 év vitorlás tapasztalatával, valamint a VOR-ral 40 éve tartó együttműködésnek köszönhetően a Helly Hansen a szakemberek tapasztalatára támaszkodva fejleszti és tágítja a technikai vitorlás kollekció határait, a klasszikus Salt kabáttól kezdve egészen a legszélsőségesebb offshore darabokig, mint az Ægir. A Helly Hansen felszerelések első számú tesztelője a spanyol MAPFRE csapat, az idei Volvo Ocean Race jelenleg épp második helyen álló csapata. A MAPFRE profi vitorlázói ugyanis olyan felszerelést igényelnek, ami minden körülmény között helytáll: a Földközi-tenger mediterrán éghajlatától a Déli-óceán szélsőségesen hideg hőmérsékleteiig.

 

„Az extrém körülményekben helytálló sportolók támogatása mellett ez egy egyedülálló lehetőség számunkra a kutatás-fejlesztés tökéletesítése terén. A világ egyik leginkább erőt próbáló sporteseményeként a VOR ideális a vitorlás felszerelések teszteléséhez” – mondta el Øyvind Vedvik, a vitorlás kategória managere. „Annak érdekében, hogy a formatervezés és a technológiák terén is élen járhassunk, és a legjobb vitorlás termékeket hozzuk létre, olyan csapatokra támaszkodunk, mint a Volvo Ocean Race versenyen résztvevő MAPFRE.”
A csapat a Helly Hansen csúcstechnológiájú offshore ruházatát viseli, többek között az Ægir H2Flow kabátot, ami nemrég elnyerte a világ két legrangosabb dizájn díját; a German Design Award 2018 és a Good Design Award 2017 díjakat. „A kabát lehetővé teszi, hogy a profi vitorlázók a pillanatok alatt változó körülmények között is maximálisan teljesíthessenek, ugyanakkor nagyon könnyű, gyorsan szárad és kényelmes” – mondja Pablo Arrarte, a MAPFRE csapatkapitánya. „Tökéletesen kiegészíti az offshore ruhatárunkat – extra melegen tart minket a hideg időjárásban, amikor nem mozgunk sokat a fedélzeten, azonban nagyobb igénybevétel és izzadás estén kellemesen hűt.”

 

Ægir H2Flow Jacket
Az Ægir sorozat a norvég mitológia tenger istene után kapta a nevét, és kifejezetten az óceánok szakemberei számára készült. Szigetelt, vízlepergető kabát, a réteges öltözködéshez szükséges kiváló kiegészítő.

 

• Helly Tech® Performance
• Könnyű hasadásgátló panelek
• Mechanikai rugalmas sáv
• Vízálló, szélálló és légáteresztő
• H2Flow™ hőmérséklet-szabályozó rendszer

 

Az Ægir H2Flow Jacket februárban mutatkozott be először, és a versenyzők új kedvence lesz a H2Flow™ hőmérséklet-szabályozó rendszerből adódó páratlan lélegzőképességnek és a sima felületi anyagoknak köszönhetően. Utóbbi azért fontos, hogy könnyebben tudjuk váltogatni a viselt rétegeket a hőmérséklet csökkenésének és növekedésének függvényében. Az új Ægir H2Flow Salopette overállal együtt viselve a vitorlázók teljes testét védik a tökéletesen szabott, rendkívüli mozgékonyságot biztosító, szigetelt rétegek. A termékek külön-külön vagy együtt viselve egyaránt megtartják a test melegét szükség esetén, ugyanakkor azonnal elvezetik a nemkívánatos hőt a kabáton és a nadrágon ergonomikusan elhelyezett szellőzőnyílásokon keresztül.