Április 20-22 között a fertő tavi Podersdorf adott otthont a 2018. évi osztrák 420-as bajnokságnak, amelyen a magyarok három hajós válogatott szinten képviselték magukat.

 

Végül 6 futam után a 2018. évi osztrák bajnok a Vida Péter – Fehérvári László páros lett a THE/YKA színeiben, akiknek ez volt a második nemzetközi szintű megmérettetésük, a húsvéti szlovéniai Izola Spring Cup után (ahol még csak a 18. helyen végeztek a 66 hajós mezőnyben, így akkor még 3 osztrák egység is megelőzte őket). Említésre méltó Mohácsi Marcell-Juhász Erik (THE) 7. helyezése, és Szűcs Benedek-Batiz Ábel 9. helyezése is.

 

 

Eredmények: http://www.ycpodersdorf.at/cms/index.php/en/regattas-2018-en/resultregatta8list/23

 

Az osztrák bajnokság egyébként a Sail Centrope sorozat első állomása volt.

 

A hazai 420-as mezőny először a következő hétvégén Majthényi Emlékversenyen jön össze ranglista szinten (még ha a balatoni kezdő egységek nem is lesznek teljes számban jelen), majd válogatott keret a pünkösdi hosszú hétvégén a Garda tavi Campione-ben a 4 Nations Cup-on folytatják ahol osztrákok mellett, az olaszokkal, németekkel valamint svájciakkal, illetve Közép-Európából még a csehekkel, lengyelekkel, szlovénokkal és horvátokkal mérhetik össze erejüket.

 

A Sail Centrope sorozat második állomása végül a THE Olympic Regatta alatt lesz júliusban, ahova várjuk az osztrák és cseh (esetleg még a bajor) egységeket is.