3 óra 16 perccel a Raffica Sailing Team lett a leggyorsabb egytestű a Helly Hansen Kupán

 

 

Fantasztikus időt futottak idén a Pünkösdi Regatta, Magyarország egyik legnépszerűbb vitorlás versenyének első napján megrendezett Helly Hansen kupán az indulók. A Balatonföldvártól Keszthelyig tartó, összesen 50 km hosszú távot a Raffica Sailing Team mindössze 3 óra 16 perc alatt teljesítette és ért így elsőként célba az egytestűek között.

 

 

A hétvégén 37. alkalommal rendezte meg a Túravitorlás Sportklub a három napos Pünkösdi Regattát, a Balaton egyik legnépesebb mezőnyét felvonultató nagyhajós versenyét, amely a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a Helly Hansen Kupával indult. A szombati gyorsasági futamon összesen 216 hajó vett részt. Az elején nehezen induló, aztán annál sebesebben száguldó mezőny élén az MKB Extreme Sailing végzett, akik 2 óra 43 perces idővel a kupa abszolút győztesei lettek – két órát javítva ezzel a tavalyi Helly Hansen Kupa 4 óra 41 perces idejéhez képest. Az egytestűek között a leggyorsabban a Raffica Sailing Team szelte át célvonalat, akik szintén fantasztikus 3 óra 16 perces idővel teljesítették a távot. A yardstick alapján, a mindenkit összehasonlító előnysorszám szerinti befutó szintén a Raffica Sailing Team lett, akiket a Principessa és a Hód csapat követett.

 

„Nagyon jó időt futottunk ebben az évben, ami nagy örömmel tölti el az egész csapatot. Az elején ugyan nehezen indultunk, aztán egy jó döntés következményében egy takkon, kitartó széllel száguldottunk egészen a keszthelyi kikötőig és elsőként értünk be az egytestűek között” – nyilatkozta Király Zsolt, a Raffica Sailing Team kapitánya.

 

 

A díjátadóra másnap, azaz május 20-án került sor a Keszthelyi Yacht Kikötőben, ahol a norvég technikai márka képviseletében Rajna Gabriella, a Helly Hansen Magyarország ügyvezetője adta át a díjakat: „A Helly Hansen világszerte több mint 140 éve hű társa a vitorlázóknak, így a márka mára szinte teljesen összefonódott a sportággal. Éppen ezért szolgál nagy örömünkre, hogy immár nyolcadik éve lehetünk részesei ennek a rangos versenynek, amely Magyarország egyik legnagyobb vitorlás eseménye is egyben. Idén fantasztikus időt futottak a versenyzők, amihez szívből gratulálunk a csapatoknak.”

 

A Túravitorlás Sportklub által szervezett Pünkösdi Regatta már közel 40 éve egyedülálló és népszerű esemény a magyar vitorlázók körében. Egyedülálló olyan szempontból, hogy nincs még egy olyan magyarországi vitorlásverseny, ahol ezernél is több vitorlázó tölt el három napot ugyanabban a kikötőben, valamint a különböző hajóosztályok mellett a leggyorsabb kéttestűek is versenybe szállnak. A versenyző csapatok és az érdeklődők családias hangulatban töltöttek el egy izgalmakban és kihívásokban bővelkedő hosszú hétvégét.

 

 

A három napos Pünkösdi Regatta ideje alatt a legújabb vitorlás kollekciót is szemügyre vehették az érdeklődők a Helly Hansen keszthelyi pop-up üzletében. A balatoni vitorlázáshoz is tökéletesen alkalmas Skagen kollekció kiemelt figyelmet kapott, amely megfelelő védelmet és kényelmet biztosít a hullámok szeléséhez.

 

A rendező szemével

Osztályonkénti eredmények: punkosdi_osztaly