Idén ősszel lesz a 8. VMG flottavitorlázás az Adrián. Az alapkoncepció, hogy mindig más kikötőből, más útvonalon és más típusú egytestű vitorlásokkal szervezzük a VMG flottavitorlázást.

 

 

Az is jellemző ránk, hogy a napi 2-3 verseny játékos jellegű, de amit akár a csapatok nagyon is komolyan vehetnek, viszont itt nem a verseny a fontos, az inkább csak egy keret.

 

 

A VMG alapkoncepciója emellett a spontaneitás. Flottavitorlázásunkat 5-7 hajóval szervezzük, emiatt a légkör még családias, ami számunkra szintén nagyon fontos. A spontaneitás azért is elengedhetetlen, mert ez a tengeri vitorlázás egyik lényeges jellegzetessége, hogy a terv úgy alakul, ahogy a szél és a körülmények változnak. Mi alkalmazkodunk az időjáráshoz és egyéb körülményekhez. Minden évben két alkalommal rendezzük meg a VMG flottavitorlázást az Adrián. Az egyik alkalom tavasszal van májusban, a másik ősszel szeptember végén/október elején.
Az Egyesületünkkel (Ocean Sailing SE) együttműködve szervezi a VMG Yachting a VMG flottavitorlázást, ami igazából egy szezonnyitó és szezonzáró örömvitorlázás. Az időpontjaink is úgy vannak kiválasztva, hogy nyár legyen és meleg, és lehessen úszkálni a tengerben, emellett viszont jó szelek is legyenek. Nagy előnye, hogy ilyenkor az Adria nincs tele, a nyári tömeget elkerüljük. Tehát az időpont választás már sok mindent meghatároz.

 

 

Az őszi VMG flottavitorlázás időpontjai: szept. 29. – okt. 2. / okt. 2 – 5. (lehet akár egy hétre is jönni.)
A hajóink: 2017-es gyártású Elan Impression 45-ös (4 kabinos) vitorlások lesznek és az induló / érkező kikötő: Trogir.
Jelentkezés és további információ: aron@meder.hu / +36 20 273 8423 / +36 70 948 1313

 

 

Békét és szelet!