Az elmúlt héten két korszakos hajó is vízre került: az American Magic America’s Cup csapat első AC75 hajója, és az ETNZ hajója a „Te Aihe”, ami magyarul „A Delfin”-t jelent. És bár az ETNZ hajója egy nappal megelőzte az amcsikat a vízre tételnél, azért az látszik, hogy az USA hajó kicsit előrébb jár a fejlesztésben, hiszen a legutolsó képek szerint már vitorláznak vele. Míg az ETNZ hajójánál leginkább a tesztelésnél tartanak.

 

 

 

Bár a technológia változott az előző két AC óta, a visszatérés a wingsailről a hagyományos vitorlázatra mégis csak nosztalgikus érzéseket hoz felszínre azok számára, akik még nem tudják elképzelni a az új technológia működését.

 

 

 

 

Az amerikai hajó elég extravagáns, míg az ETNZ gépe a két szárnytól eltekintve közelebb áll a hagyományoshoz.

 

 

Mindenesetre a ETNZ-nek kicsit pörögnie kéne az AC felé vezető úton, mert az American Magic látszólag némi előnyre tett szert a fejlesztésben. Nem beszélve arról, hogy korábban már rengeteget vitorláztak egy fele ekkora hajóval.

 

 

Majd elfelejtettem, hogy van egy harmadik hajó is a múlt hétről. Alex Thomson Hugo Boss-a, ami szintén a múlt héten került vízre. Kevésbé újszerű, de mindenesetre nagy durranás az IMOCA-k világában. És persze dögös, mint ahogy tőlük elvárható.

 

 

 

Se les va de las manos …!

Közzétette: Jaime Terrades Vital – 2019. szeptember 5., csütörtök