Nem lett magyar horvát bajnok, pedig Star kivételével 6-7 olimpiai osztályban is képviseltük hazánkat a zadari Horvát Bajnokságon. Nem volt szerencsénk az idővel és a tervezett hét futam helyett csak háromra került sor.



Több magyar is megérkezett már napokkal a verseny előtt, hogy egy kicsit bemelegítsen. Szükség is volt a meleg beszívására és megtartására, mivel kedd (még rövidbékás szél és hőmérséklet) után jelentősen lehűlt a levegő és mindenki annyi ruhát igyekezett magára venni, amennyit csak tudott.



A verseny első, pénteki napja annyira nem sikerült jól, hogy egész nap a parton ücsörögtünk a szélcsendben (reggel havas esővel) és csak késő délután három órakor keltünk vízre, hogy próbálkozzunk a 3-4 csomós mistralos irányú erősen forgolódó szélben, ám az képtelen volt megállapodni és emiatt
nem lehetett pályát tűzni sem, így pár perc után vissza is zavartak bennünket a partra, hiszen ¾ 5-kor naplemente volt várható.



A második napon már két futamot is sikerült tartani a jellemzően gyenge, a szigetek között keresztbe fújó szélben. Iránya ezúttal sem volt stabil (olykor 60-70 fokos szélfordulók) és jellemzően kisebb – nagyobb pamacsokban érkezett. Laseresünk Berecz Zsombor 3. helye adott biztatást a magyaroknak, hogy van mit itt keresnünk. Ráadásul


Kugler Tamás

és

Cserép Csaba

(49er) is jó rajtot vett egy második hellyel.




A harmadik nap ismét mintha kínszenvedés lett volna a rendezőség számára és a harmadik futam csak kisebb várakozás után indulhatott útjára az óváros irányából fújó, természetesen a már megszokott, igen gyenge szélben. Iránya ugyan jelentősen változott, de a szél egyéb jellemzői továbbra is hasonlatosak voltak a szombatiéhoz. Míg a 470, Laser, Radial, Finn pályán egy futamot, addig a 49er, RS:X pályán több futamot is megtartottak.



Legeredményesebb magyarként

Kugler Tamás



Cserép Csaba

(BYC) párosunk szerepelt, akik 3. lettek a versenyen.




Magyarok eredményei:




Laser Standard:


8. Berecz Zsombor (VVSI)


18. Ambrózy Péter (SVE)


20. Haidekker Pisti (AYC)


22.

Lovas Bence

(BKV)




Laser Radial:


17. Hegedűs Fanni (BKV)


26. Böröczky Dávid


28. Haidekker Balázs (AYC)


29. Nobilis Demeter (AYC)


35. Zentai Zoltán (SVE)


42. Erdélyi Gábor (Garuda)


43. Máté Kristóf (AYC)


45. Horváth Bence (AYC)




Finn:


6. Pál Gaszton (BKV)


7. Beliczay Márton (Alba Regia)




RS:X:


3. Detre Diána (KMP)


4. Lucano Jesy (Orfűi SZK)


5. Erdélyi István




470:


8. Sallai Gábor &

Olosz Dávid

(THE)


10.

Vigh András

& Perjés Szende Bálint (SVE)


14. Szamody Tamás & Bárdos Mihály (BYC)


17. Oroszlán Péter & Oroszlán Gábor (BYC)


19. Bakóczy Róbert & Joo Kristóf (SVE)


20.

Lovas Zsolt

&

Sulyok Dávid

(BKV)


23.

Dénes Gábor

& Perényi Miklós (NVK)




49er:


3.

Kugler Tamás

& Csaba Cserép