Dean Barker ismét győzedelmeskedett egykori mestere felett. Ne gondoljunk arra, hogy ez a Sztárvársz egy újabb epizódja, ahol a jó győzedelmeskedik a rossz felett. Csupán arról van szó, hogy a világ legjobb páros-versenyzői ismét egymásra találtak.


A 41. Kongresszusi Kupa győztese tehát Dean Barker és az Emirates Team New Zealand.




Ezúttal Coutts kergette Barkert
Az Amerika Kupa óta először találkozott versenyen a két új-zélandi megasztár kormányos. Ezúttal viszont nem a hajók és a rig döntött, mint kétszer is az utolsó Amerika Kupa alkalmával. A szindikátusok küzdelme itt két csapat küzdelmére tisztult le, amelynek a középpontjában kétségtelenül a két kormányos állt. Barker győzelméhez azonban most a csapat is nagyban hozzájárult, hiszen olyanokkal indult, akiket jó ideje ismer és jó részük feltehetőleg a következő Amerika Kupán is ott lesz.



Coutts viszont nemrég egy dán klubhoz


az Aarhus Sejlklubba

igazolt le. Ellenfeleiről elismerően nyilatkozott és azt mondta, hogy a jobbik győzött: „Meg volt az esélyünk, hogy nyerjünk, de nem érdemeltük vonal meg igazán. Ez nem egy rossz szituáció, szimplán jobban vitorláztak egész héten. Jobban vágott az eszük, mint a miénk.”



Chris Dickson a jó kezdés után kissé visszaesett és végül Matthieu Richarddal harcolt meg a harmadik helyért és győzedelmeskedet is 2-1-re. Így a három Kiwi foglalta el a dobogó összes fokát.



Amikor a sajtótájékoztatón egymással beszélgetett Barker és Coutts, egyértelmű volt, hogy még mindig létezik valamiféle kötelék közöttük. Még szép. Mester és tanítványa között nincs harag.