Tengerjárók Napja a tenger áldozatainak emlékére

2 éve már, hogy egy vitorlás verseny közben leszakadt az egyik versenyhajó tőkesúlya és magyar legénységével elsüllyedt É43° 45’00” K015°38’19”. A balesetben egy ember életét vesztette, a legénység többi tagja a gondviselésnek és a mezőny többi tagjának köszönhetően megmenekült.

Azóta ez a nap minden évben a magyar Tengerjárók népes táborának Napja, amikor összejövünk és hajósok módjára tiszteletünket tesszük a tragédia színhelyén.

Amikor összetalálkozunk vidám és szomorú történeteket mesélünk egymásnak, felidézve ezzel jó és rossz emléket egyaránt.

A Tengerjárók Napja minden évben jutassa eszünkbe, hogy amikor vízre szállunk a rutin és megszokás nem fásíthatja el éberségünk – legyünk óvatosak! Elevenítsük fel az elkövetett hibákat, az átélt nehéz helyzeteket, hogy ebből okulva évek múltán már csak a szépre tudjunk emlékezni! Ne feledjük, hogy a természet szeretete és tisztelete nemcsak tartalmasabbá teszi életünket – esetenként meg is mentheti azt! Bármi dolgunk van a világban együtt többet érünk, mint egymagunk!

Motoros- és vitorlás, saját vagy bérelt – most sem számít milyen hajó! Többezer megtett tengeri mérföld, esetleg egyetlen hajón töltött óra – az emlékezés mindenkié!

2007. április 25-én hajózzunk el a Kiel katasztrófájának színhelyére, hogy emlékezzünk az emlékeinkre!

Ez a nap a tengerjáróké – szálljon tengerre mindenki, aki csak teheti!

Tervezett program 2007.04.25-re (jó idő esetén):


Hajók gyülekezése a baleset színhelyén az esti órákban. A Sail-ing Business Cup teljes mezőnye és Szervező Bizottsága csatlakozik a Tengerjárókhoz, rövid megemlékezés, utána a Tribunji kikötőben ünnepélyes vacsora és a Sail-ing Business Cup Budavári Vilmos emlékfutamának díjátadója. Hajóknak éjszakázási lehetőség a kikötben. Rosszidő esetén a kikötőben történik a megemlékezés.

Az érdeklődőknek részletes programmal szolgálunk, kedvezményes hajóbérlési lehetőségeket tudunk ajánlani.

Információ:

Windguru Sail & Holiday

Tel: 1 450 0072, 450 0073


info@windguru.hu



www.windguru.hu