Három hónap múlva indul a Calais Round Britain versenye és a nevezők száma szépen emelkedik – új prototípusok és az IMOCA top vitorlázói tekintetében. Legalább 12 hajó várható május elejére, hogy részt vegyen az 1850 mérföldes szakaszon.


A 2007. június 3-án rajtoló Calais Kerülje meg a Brit-szigeteket verseny meglehetősen fontos azon csapatok számra, akik a Transat Jacques Vabre regattára vagy a Barcelona Race-re izzítanak az év későbbi részében.



Dee Cafari, aki ugyebár a „rossz irányba” kerülte meg a Földet tavaly, most a 2008-as Vendee Globe-ra készülődik Finot által tervezett hajójával és Calais-ban is ott lesz a rajtnál.



Az új Farr tervezésű hajókkal rendelkezők közül Jean-Pierre Dick már túl van jónéhány vitorlatesztelésen, melyet új-zélandon ejtett meg a Virbac-Paprec 2 fedélzetén és valószínűleg mostanában vitorlázik vissza Franciaországba – ez az Open 60-as már inkább siklótestű, mint a korábbi generációs hajók (trim tab).



Michel Desjoyeaux új prototípusát is nagy várakozás övezi – ezúttal már a Foncia színeiben vitorlázva (CDK Technologies konstrukció). Ahogyan az várható, az említett ötödik Farr induló is valószínűleg csak a rajt előtt pár nappal áll össze, hogy a vitorlákat tesztelje. A Farr hajók pedig várhatóan éles küzdelmet vívnak majd egymással Vincent Riou (PRB-2) és Jeremie Beyou (Delta Dore) irányítása alatt. A legutóbbi, vagyis a 2004-es Vendee Globe győztese (Sebastien Josseval karöltve a Barcelona Race-en), készítgeti a PRB-2 új árbocát, míg a győztes szóló Figaro vitorlázó a Delta Dore-t bocsátja újra útjára március 15-e környékén.



A verseny egyik nagy kérdése, hogy a Roland Jourdain által futott referenciaidőt (2005 – 6 nap 16 óra 43 perc) képes lesz-e bárki is felülmúlni.



Nevezések az előzetes regisztrációk alapján:


Vincent Riou (PRB-2)


Jeremie Beyou (Delta Dore)


Jean Le Cam (VM Materiaux)


Jean-Philippe Chomette & Arnaud Boissiere (Solune-2)


Dee Cafari (Aviva)


Jonny Malbon ( Artemis )



Potenciális nevezők:


Roland Jourdain (Veolia)


Bernard Stamm (Cheminee Poujoulat II)


Jean-Pierre Dick (Paprec-Virbac II)


Samantha Davis (Roxy)


Yann Elies (Generali) Marc Guillemot (Safran)


Michel Desjoyeaux (Foncia)


Dominic Wavre (Temenos II)



„Még az is lehet, hogy indul” kategória:


Ellen MacArthur (OC Challenges)


Mike Golding (Ecover III)


Alex Thomson (Hugo Boss II)


Jean- Baptiste Dejeanty (Maisonneuve-Region Basse Normandie)