Idén a húsvét miatt korábbra került a Pünkösd, és ezzel együtt a vitorlázás egyik legnépszerűbb eseménye a Pünkösdi Regatta, amely mára már a sokadik támogatóját fogyasztja. A tavalyi balul sikerült második nap után sok elégedetlen hozzászólás született, reméjük, hogy idénre kisimultak a ráncok.

Az idei szezon immáron 4 hete tart, a nagyhajósok számára viszont még csak két hete. Az One Design osztályok nagy részvételi számmal vettek részt a kenesei regattán, a túrahajósok viszont igen csekély számban képviseltették magukat.

Az elmúlt hétvégi Dér Kupa már egészen szép létszámmal zajlott. Egyre többen készülnek el a tavaszi karbantartásokkal, és a még parton álló hajók is vízre kerülnek lassacskán. Sok hajó vitorlázott a négy nap alatt, mindenki szépen készül.

Igen, készülnek a Pünkösdi Regattára. Ez az a verseny, amely a második legtöbb embert vonzza a Kékszalag után. Különleges hangulata van, mivel a versenyzők nem szélednek szét egymás után 2 éjszaka. Mindenki együtt van Keszthelyen.

Remélem idén is lesz több új egység, aki itt avatja fel új hajóját. Tudomásom szerint a 8MOD osztályból kiváló Fináczy György, aki saját bevallása szerint jobban szereti ezt a versenyt, mint a Kékszalagot, itt avatja vadonatúj és csodaszép 50-es cirkálóját, mely a Nautic műhely közreműködésével készült.

A versenyprogram a szokásos módon alakul. Rajt szombaton reggel 10 órakor Földváron, keszthelyi befutóval. A hajók ezen a két napon ingyenesen használhatják a keszthelyi Bahart mólót és a „Libás” kikötőt.

Vasárnap időjárás függvényében Öböl Kupa, ami egyben egy külön verseny is. Hétfőn reggel 9-kor rajt, majd Fonyód érintésével ábrahámhegyi befutó.