A Bajnokok Bajnoka címért 2008-ban 15 magyar bajnok küzdött. Az időjárás kegyeiben fogadta a VOLVO Bajnokok Bajnoksága 2008 évi. versenyzőit, hiszen mind a három napon szikrázó napsütés és tökéletes szélviszonyok fogadták a bajnokjelölteket.

Pénteken és szombaton 5-6 m/s-os É- ÉNY szél fújt, míg a vasárnapi döntőben kissé megerősödött a szél és 10 m/s-os erősséggel is fújt az északi. A verseny kiélezettségét mutatja, hogy a befutók olykor igen szorosra sikeredtek és néhány másodperc döntötte el egy-egy hely sorsát. A három elődöntő futam első két helyezett versenyzője jutott a vasárnapi fináléba, ahol akárcsak az előversenyek folyamán J24-es hajókban mérték össze erejüket a bajnokok. A döntő hatodik fordulójában dölt el végül a bajnoki cím sorsa, hiszen a végső  futam előtt még három egység is versengett a dobogó első fokáért. A győzelmet végül a végig remekül versenyző Czégai Péter és Hoffmann Henrik páros szerezte meg, a második Scholtz Imre és Korcsog András lett, akik egyenletes teljesítményt nyújtva ugyanannyi pontot gyűjtöttek mint az elsők, de a Czégai-Hoffmann páros több első helyett szerzett, így Sholtzéknak az ezüst jutott.

A harmadik helyezett a Kutics-Simon páros lett, akik 2 ponttal maradtak le az első két helyezettől. A fiatalok közül a 470-es magyar bajnok Bakóczky Róbert a negyedik lett, ami ebben az erős mezőnyben igen szép eredménynek számít. A rendező egyesület a KMPVSE ezúton is köszöni a J24-es osztály tagjainak és osztálykapitányának Hercsel Eriknek a versenyhez nyújtott segítségét. Külön köszönet a Big Five, a Diego, az Össztaps és a Gone hajók tulajdonosainak és a hajótulajdonosok által delegált legénységének.

Az ünnepélyes díjkiosztó és eredményhirdetés 2008. május 7-én 19.00 órától lesz a MOM-park ban a Gerry Weber boltban.