A Round Robin 2 küzdelmeivel folytatódott a Louis Vuitton Pacific Series. Itt már két ezüst és három aranycsoportos futam a napi adag.


Érdekes nap volt, hiszen öt futamból háromban nem a papirforma eredmény született. Elüször is a TEAMORIGIN vs. Alinghi összecsapásból éppen csak a végére, de akkor is az Alinghi került ki győztesen, majd az olasz Damiani Italia Challenge verte el a házigazdákat. Tetőzve a meglepetéseket, a kinaiak is győzedelmeskedtek végre. Áldozatuk éppan a Shosholoza volt. A másik két meccs tulajdonképpen hozta  a papírformát, hiszen a franciák a görögöket mészárolták le., Míg az amcsik a Luna Rossát.

Az angolok úgy kaptak ki-elöször a verseny folyamán -, hogy végig vezettek. Az utolsó bójánál ugyan már csak két másodperc volt az előnyük és innen kaptak a végső bőszélben 17-et. Ezzel az Alinghi visszavágott a Round Robin 1-ben elszenvedett vereségéért.

A nap meglepetése mégis az új csapat a Damiani Italia Challenge győzelme volt a TNZ-vel szemben. Az olaszok ugyan meglépni nem tudtak, de végig tartották Dean Barker-t és csapatát és befejezésképpen még 14 másodperc előnyük is maradt.

Bár a dél- afrikai csapatnak gondja támadt a gennaker felhúzójával, de ezzel csak a távolságot növelték az utolsó szakaszon a végig vezető kinai brigáddal szemben. Így végul 55 másodperccel kaptak ki.

Bár a franciák és a görögök az első bóját együtt vették, végül a franciáknak sikerült némi előnyre szert tenniük és végül 27 másodperccel le is győzték ellenfelüket.

Holnap egy remélhetőleg izgalmas BMW Oracle vs. TEAMORIGIN  összecsapás vár minket….