Az Avis Leasing Pénteki Regatták VI. fordulóját augusztus 13-án pénteken rendezte meg a KMPVSE.

Az Avis Leasing Pénteki Regatták VI. fordulóját augusztus 13-án, pénteken rendezte meg a KMPVSE.

A sűrű vitorlás versenynaptárban nem könnyű nyári, szabad péntekeket találni, így aztán a Nagyhajós OB II. fordulójára esett pénteki fordulón három egység indult.

Az összetettben vezető BYC Fanatics mindkét kormányosa Hercsel Erik és Kasier Kristóf is hajóba ültek, most Kasier Kristóf kormányzott. A második helyezett Nord Telekom mellett,

Molnár Tamásék is elindultak, a hajót Sátori Ferenc irányította.

A vízi halasztással kezdődött fordulón egy Kenesén nem túl gyakori kósza, keleti fújdogált, aztán jó fél órás várakozást követően szépen fodrozódni kezdett a víz, és 3-4 csomós ÉK-K-i szélben elindult az első futam.

A futamgyőzelmet a BYC Fanatics szerezte meg, mögöttük a Nord Telekom, majd Sátoriék végeztek. A második futamra frissült és északiasodott a szél, így már 5-6 csomós ÉK-i szélben vitorláztak az egységek.  Ebben a futamban Makaiék jobban rajtoltak a kreutz végére Kaiserék utolérték őket, de a hátszélben jobbnak bizonyult a Nord Telekom, a futamgyőzelem végül megérdemelten Makaiéknak jutott. A harmadik futam is izgalmasnak bizonyult hiszen a BYC Fanatics- Nord Telekom párharc győztese egyben a fordulógyőzeleméért járó 30 ponttal gazdagodhatott. Az utolsó futamban már 8 csomós szél fújt. A győzelmet  taktikus vitorlázással Kaiserék szerezték meg Makaiék előtt.

Az utolsó 7. futam jövő héten, augusztus 20-án lesz, ahol kiderül, ki az a 6 egység aki a döntőben vitorlázhat a fődíjért, egy Opel Astra egy éves használati jogáért, de jut értékes Musto ajándék a többieknek is.


EREDMÉNY


ÁLLÁS