E hétvégén rendezték a Tavaszi Bajnokságot, az idény első balatoni kishajós versenyét.

Balatonfüreden zajlott az idei első kishajós balatoni verseny, ahol az F18, Repülő Hollandi, Csillaghajó, 470-es, Finn, Laser és Laser radiál versenyzők mérhették össze tudásukat. Az F18-asoknak válogató verseny volt a nyáron rendezendő itthoni világbajnokságra, míg a 470-eseknek és a Finneseknek ranglista verseny volt. A hollandisokhoz 2 külföldi versenyző érkezett, így összesen majdnem 100 versenyző regisztrált.

1 talpon

A rajtot, hogy mindenki kényelmesen leérhessen még Budapestről, 11 órára tűzték. Kellemes keleti szél fújt, amikor a mezőny elhagyta a kikötőt, siklatni lehetett bőszélben még a rajteljárások elején.

hollandi rajt

Sajnos aztán elkezdett gyengülni a szél és az első kör megtétele után már keresni kellett a szelet, ami pár perccel dél után szinte teljesen el is állt, megnehezítve ezzel a rendezők dolgát. Az elsőnek rajtoló osztályok még be tudtak futni rövidítés nélkül, de a 470-estől kezdve mindenkinek rövidíteni kellett, sőt, volt akiknél esélytelen volt a befutás, így le kellett lőni a versenyt.

tömörülés leeben

Körülbelül 1 órával később parti halasztást rendelt el a rendezőség, ami jó döntésnek bizonyult, hiszen koraestig meg se mozdult a levegő, 1-1 kósza csík jelent csak meg a part közelében.

forduló csata

Másnap 10 órára volt kiírva a futam rajtja, de szél sehol nem látszott, így rögtön halasztással kezdték a napot. Sajnos mivel később se mozdult meg egy levél se, 1 órakor lelőtték a versenyt, mivel az előrejelzés sem mutatott semmi használhatót. Mire mindenki összepakolt,  a díjak kiosztásra kerültek, így mindenki mehetett délután valami más program után.

star

Sajnos a májusi balatoni évadnyitó verseny elmarad az olimpiai hajóosztályoknak, így egy ideig újra csak Agárdon, illetve a Fertő- és Mályi-tavon folytatódik a kishajós versenyévad.


Eredmények