RED BULL – DOCKYARD 18ft Grand Prix HUNGARY

18 lábas szkiff. Erre minden vitorlázó szíve megdobban és tekintetével fürkészni kezd egy rohanó, pattogó hajót a vízen. A Balatonon ilyet leggyakrabban Földvár környékén lehet átélni de akkor is csak egy maximum két hajót lehetet látni edzés közben. Versenyben csak a nagyhajók között, a liberákkal viaskodva lehetet néha elcsípni.


Nagy dobásra készülnek a magyar szkiffesek.

2011. május 12-15. között a Spartacus Vitorlás Egylet megrendezi a 18ft Skiff Európai Grand Prix első fordulóját.


Tíz- tizenöt hajó várható, ami ebben az osztályban szép számnak mondható. Négy magyar egység várja a német, dán, angol és svájci hajókat.


Hogyan jutottunk el idáig: 2004-ben csatlakoztunk az osztályhoz első magyar sőt kelet-európai csapatként. Természetesen a Garda tavon. Rögtön szerelmesei lettünk ennek a barátságos, segítőkész csapatnak és belevágtunk a versenyzésbe.


Az évek folyamán részt vettünk az európai GP sorozaton a lehető legkülönböző helyszíneken: Olaszországban: Garda, Comó, Iseo tavakon, Szardínián; Franciaországban Carnac és Six four les paleges-ban; Németországban: Travenmüendében, Ammersee-n és végül, Dániában.


Ilyen lista után büszkén fogadtuk el a felkérést, hogy a 2011-es szezon a Balatonon induljon. Klubunk – Spartacus Vitorlás Egylet – elvállalta a rendezést, májusi időpont remélhetőleg szeles, de már meleg időjárással várja a versenyzőket.


Négy nap, tíz futam. Köztük az osztályban már elterjedt túrafutam, ami nálunk Tihany-kerülés lesz természetesen.


A Spari és Erdélyi Béla neve biztos háttér a verseny technikai oldalára.


Örömmel vettük, hogy Red Bull és a Dockyard
a verseny mellé állt, így lehetőségünk adódott, hogy Fehér Sanyi és az X-Trame Studió rögzíthesse a versenyt.


A verseny parti része is szépen kerekedik: A Stég bár várja a parton a nézőket és a futamok után a szomjas versenyzőket. Lesz zene és Red Bull kifulladásig. A megfáradt versenyzők ellátására az eFeF Kft. vállalkozott, az ő segítségükkel mindenki jól lakhat. Nobilis pálinkák kóstolása fogja feltenni a i-re a pontot.


Várunk minden sporttársat és érdeklődőt a vízen és a parton!




Liberty Sailing Team:



Ujhelyi-Gáspár Miklós, Majthényi Mátyás, Szépfy Zsombor