Péntek, szombat, vasárnap


2. nap

Pénteken egy megrendezett futammal folytatódott a 2011. évi F18 Országos Bajnokság. Délelőtt tíz órakkor a leálló K-i szélben sikerült egy futamot rendezni a szervezőknek, melyet a Várady Szabó János – Petheő Tamás páros ismét megnyert. A szél leállt igy parton halasztást rendeltek el. A szél csak délután négy órára jött meg, D-DK-i irányból, de a szabályok szerint ekkor már nem lehetett kivinni a mezőnyt versenyezni.

A bajnokság előtti héten érkezett meg a Vándor Róbert – Kalocsai Zsolt új hajójuk. Az eddig megrendezett három futam után őket kérdeztük, hogy érzik magukat versenyen.


„Nagyon tetszik az új hajó, mindenképpen jó választás volt. Úgy érezzük, hogy ez a mi adottságunknak, súlyunknak sokkal jobban megfelel, mint az előző. Azt hittük, hogy többen jönnek majd a bajnokságra, de így is élvezetes, hogy összemérhetjük magunkat a többiekkel. Mindig izgalmas kihívás egy teljesen új hajón kitapasztalni a helyes beállításokat. Egyenlőre tanuljuk a beállításokat és várjuk az erősebb szelet, mert úgy még nem tudtunk menni vele, és szeretnénk kipróbálni, hogy abban mire leszünk képesek.„

Holnap tíz órától folytatás, a szervezők remélik, hogy sikerül több futamot is megrendezni.


3. nap

Szombaton csodálatos napsütésben, ideális szélviszonyok között öt megrendezett futammal folytatódott az F18 Országos Bajnokság.

A Váradi-Szabó – Pethöe páros ismét remekül vitorlázott, szombaton az első, a harmadik és az ötödik futamot megnyerte. A második és az ötödik futamban jobban taktikázott a Kelemen Tamás – Hamrák Péter és Diószegi – Jankovics párosok, mert ebben a két futamban sikerült csak leszorítani őket az első helyről.

A második futamban további meglepetés eredmény is született. Az Érdi Ferenc – Kovács László páros, katamaránon életükben először hajóztak be – a második helyen a célba.


Érdi Ferenc:


“Felemelő érzés volt, hogy másodikként behajóznunk a célba. Ebben a futamban a bajnok, Váradi – Szabó – Pethöe és a Diószegi – Jankovics páros is mögöttünk futottak be. Jól sikerült a rajtunk, folyamatosan változtattuk a beállításokat is a futam alatt, és sikerült végig a pálya jó csapásán hajóztunk, ennek köszönhetően sikerült ezt a második helyet megszereznünk.”


4. nap

Az időjárás kegyes volt a bajnokság szervezőihez, így vasárnap is sikerült három futamot rendezni. Az első futamot megnyerte a Váradi-Szabó – Pethöe páros. A második és a harmadik futamban, a Diószegi – Jankovics páros jobban taktikázott így ezt a két futamot ők nyerték. A mai két győzelemnek köszönhetően öt pontra csökkent a hátrányuk a bajnoki címért vívott csatában.

A Károlyi András – Károlyi Miklós páros az OB-t megelőzően vásárolták első hajójukat. Károlyi András kérdeztük, hogy érzik magukat a versenyen.


Károlyi András:
“Az öcsémmel szörfözünk és a parton ülve láttunk meg először egy ilyen hajót, végül két hete ültünk először katamaránba. Mindketten úgy gondoltuk, hogy ez egy igazán sportos hajó. Annyira beleszerettünk a próbaúton, hogy vettünk is egy katamaránt. A bajnokság előtt összesen három napot sikerült gyakorolnunk, mert nagyon szélcsendes idő volt az elmúlt hetekben. Róka Sanyi hajóját vettük meg, bíztunk benne, hogy jól beállított hajót kapunk, mi próbáltunk meg a hajóhoz idomulni. Öcsém külföldön dolgozik egy hajón, ezért kevesebbet fogunk tudni majd együtt katamaránozni, de szeretnék magam mellé találni valaki akivel jövőre akár az egész szezont végigvitorlázhatom. “

A hétfői, zárónap még komoly izgalmakat tartogat a versenyzők számára, hiszen a bajnoki cím sorsa még nem dőlt el.